Το ΤΧΣ διαψεύδει ότι ζήτησε την παραίτηση Θωμόπουλου

EUROKINISSI

Σε διάψευση σχετικά με το θέμα της παραίτησης του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς κ. Θωμόπουλου, προχώρησε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Σε επίσημη διάψευση προχώρησε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας όσον αφορά τις πληροφορίες που φέρουν τον Πρόεδρο του Ταμείου, κ. Γ. Μιχελή να ζήτησε χθες την παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Άνθιμου Θωμόπουλου.

Ωστόσο, πηγές επιμένουν ότι είναι ακριβές το περιεχόμενο της συζήτησης μεταξύ των δύο ανδρών που είδε χθες το φως της δημοσιότητας και αναφέρουν επίσης ότι ο κ. Θωμόπουλος τελικά ευθυγραμμίστηκε με την επιθυμία στην αποχώρηση του, η οποία είναι θέμα ολίγων ορών.

Πηγές της τραπεζικής αγοράς, εξηγούν την γραπτή διάψευση του ΤΧΣ ως μία κίνηση που έχει στόχο τη διαφύλαξη των ορίων και των κανόνων της διακυβέρνησης του Ταμείου που υπάγεται στις ευρωπαϊκές αρχές.

Η γραπτή, επίσημη ανακοίνωση του ΤΧΣ αναφέρει:

«Σχετικά με αναφορές στον τύπο που εμφανίζουν το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) να ζητά την παραίτηση του κ. Θωμόπουλου, Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς, το Ταμείο διαψεύδει ότι υπήρξε τέτοιο αίτημα.

Διευκρινίζεται επίσης ότι στο πλαίσιο των διατάξεων του καταστατικού νόμου του Ταμείου και σύμφωνα με το Μνημόνιο (MoU), το ΤΧΣ έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες αξιολόγησης των Διοικητικών Συμβουλίων των συστημικών τραπεζών.

Η αξιολόγηση θα διεξαχθεί, με την υποστήριξη διεθνούς συμβούλου αναγνωρισμένης εμπειρίας, κατά την περίοδο Φεβρουαρίου – Ιουνίου 2016».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνει η Τράπεζα, ο Κ. Θωμόπουλος αναμένεται να υποβάλλει την παραίτησή του. Επίσης υπενθυμίζεται ότι το ποσοστό του ΤΧΣ στην Τρ. Πειραιώς ανέρχεται σε περίπου 26% από σχεδόν 68% πρίν την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση.

ADVERTISING

SHARE: