Το Υπουργείο Εργασίας μηνύει την 'Καρυπίδης ΑΕΕΕ'

,   ,   ,  , .   , . ,     ,  , ,   ,          29 , 2016
, , , , . , . , , , , , 29 , 2016 SOOC

Οι συνομιλίες των δύο πλευρών απέβησαν άκαρπες και το Υπουργείο Εργασίας λαμβάνει πλέον αυστηρά μέτρα απέναντι στην επιχείρηση

Σε ναυάγιο οδηγήθηκαν οι συνομιλίες του Υπουργείου Εργασίας για τη διάσωση της εταιρείας "Καρυπίδης ΑΕΕΕ", με το Υπουργείο να επιρρίπτει τις αποκλειστικές ευθύνες στη διοίκηση της εταιρείας κατηγορώντας την παράλληλα για αναλγησία απέναντι στους εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι για αρκετούς μήνες.

Μάλιστα, το Υπουργείο Εργασίας δεν θα καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια αλλά ανακοινώνει ότι προχωρά στην δρομολόγηση των εξής ενεργειών:

α. Την αποστολή μηνυτήριας αναφοράς στον Εισαγγελέα από την αρμόδια Επιθεώρηση Εργασιακών σχέσεων για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά των υπευθύνων της εταιρείας «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ Α.Ε.Ε.Ε».

β. Την διερεύνηση από δημόσιες αρχές για το πώς βρίσκονται πόροι για την πληρωμή άλλων εργαζομένων του ομίλου τη στιγμή που οι εκπρόσωποι της εταιρείας δηλώνουν ότι δεν υπάρχουν χρήματα στην «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» για πληρωμή έστω του δώρου στους απλήρωτους εργαζόμενους του S/M «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ».

γ. Την υποβολή μήνυσης από τα όργανα του ΣΕΠΕ για μη πληρωμή του δώρου Χριστουγέννων προκειμένου να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία κατά των υπευθύνων εργοδοτών.

δ. Την επίσπευση των διαδικασιών για την καταβολή του εκτάκτου βοηθήματος στις αρχές του 2017, για όσους έχουν το νόμιμο δικαίωμα.

ε. Την άμεση επεξεργασία από τις υπηρεσίες του Υπουργείου ειδικού σχεδίου ενεργειών για την με κάθε τρόπο περαιτέρω ενίσχυση των απλήρωτων εργαζομένων της κοινωνικά ανάλγητης εταιρείας S/M «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ».

"Σε ότι αφορά τις απαιτήσεις της εταιρείας «Καρυπίδης ΑΕΕΕ», το υπουργείο δηλώνει ότι διαθέτει «όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά τους ψευδείς ισχυρισμούς της για το ύψος των χρεών άλλων εταιρειών προς αυτήν και ότι όλα αυτά θα κατατεθούν για έρευνα στις αρμόδιες αρχές»." αναφέρει επίσης το Υπουργείο.

ADVERTISING

SHARE: