Τουριστικό ‘άνοιγμα’ της Ελλάδας στη Λατινική Αμερική

Τουριστικό ‘άνοιγμα’ της Ελλάδας στη Λατινική Αμερική

Διμερείς επαφές είχε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά με τους ομολόγους της από Κολομβία, Κούβα και Αργεντινή, στο πλαίσιο των συναντήσεών της στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού FITUR

Η Ελλάδα ήταν παρούσα και στη μεγάλη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού FITUR, της Ισπανίας, αποκομίζοντας θετικά συμπεράσματα. Μάλιστα, παρούσα ήταν και η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, η οποία πραγματοποίησε σειρά επαφών με ομολόγους της και κορυφαία στελέχη του Παγκόσμιου Τουρισμού.

Συγκεκριμένα συναντήθηκε με τους υπουργούς Τουρισμού της Κολομβίας, της Κούβας και της Αργεντινής, στη Μαδρίτη, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του “ανοίγματος” του ελληνικού τουρισμού στις αγορές της Λατινικής Αμερικής και της υλοποιούμενης εθνικής τουριστικής πολιτικής για την διεθνή προώθηση και προβολή της Ελλάδας ως παγκόσμιου ελκυστικού προορισμού 365 ημέρες το χρόνο.

Με την Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κολομβίας Maria Lorena Gutierrez, αντάλλαξαν θέσεις και απόψεις για την τουριστική ανάπτυξη και συζήτησαν για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας καθώς και για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την τουριστική εκπαίδευση.

Ο υπουργός Τουρισμού της Κούβας, Manuel Marrero Cruz εξέφρασε στην Ελληνίδα υπουργό το ενδιαφέρον του για την υπογραφή διμερούς μνημονίου, ενώ την προσκάλεσε τνα συμμετάσχει στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Αβάνας, την άνοιξη του 2018, για την περαιτέρω συνεργασία και την προώθηση του τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών.

Επίσης, με τον υπουργό Τουρισμού της Αργεντινής, Gustavo Santos, συζητήθηκαν οι προοπτικές για την ανταλλαγή τουριστικής τεχνογνωσίας και την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος. Εξάλλου, η Έλενα Κουντουρά στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού FITUR στη Μαδρίτη, παρέστη στα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης και είχε συνομιλία με τον Βασιλιά της Ισπανίας Φελίπε ΣΤ’ και τη Βασίλισσα Λετίσια, ενώ συναντήθηκε με τον νέο γενικό γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού UNWTO Zurab Pololikashvili.

Καταλήγοντας, η υπουργός συναντήθηκε και με την Βουλγάρα ομόλογό της, Nikolina Angelkova, και συζήτησαν τις προοπτικές ενίσχυσης της τουριστικής συνεργασίας των δύο χωρών, ενώ αποδέχθηκε πρόσκληση της κας Αngelkova να συμμετάσχει στην συνάντηση των υπουργών Τουρισμού στις 13 Φεβρουαρίου στη Σόφια, στο πλαίσιο της Προεδρίας της Βουλγαρίας στην Ε.Ε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα