Τράπεζα Πειραιώς: Απ' το μηδέν η διαδικασία εκλογής διευθύνοντος Συμβούλου

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. (EUROKINISSI ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. (EUROKINISSI ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) EUROKINISSI

Μέχρι νεωτέρας, τη διοίκηση θα ασκεί το τρέχον Διοικητικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του κ. Γ. Χατζηνικολάου και με διευθύνοντα σύμβουλο (προσωρινό), το ανώτατο στέλεχος της Τράπεζας, κ. Γ. Πουλόπουλο

Από μηδενική βάση ξεκινούν οι διεργασίες για την εκλογή διευθύνοντος συμβούλου στην Τράπεζα Πειραιώς, σε χρόνο που μπορεί να φτάσει- έως και να υπερβεί – το καλοκαίρι του 2017 και με την «έσχατη» λύση της γενικής συνέλευσης.

Μέχρι νεωτέρας, τη διοίκηση θα ασκεί το τρέχον Διοικητικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του κ. Γ. Χατζηνικολάου και με διευθύνοντα σύμβουλο (προσωρινό), το ανώτατο στέλεχος της Τράπεζας, κ. Γ. Πουλόπουλο.

Μετά τη νέα «αποτυχία» εξεύρεσης λύσης στο μαραθώνιο θέμα της ανάθεσης καθηκόντων διευθύνοντος συμβούλου σε πρόσωπο κοινής αποδοχής ( που να συμφωνεί και το ΔΣ, και ο SSM και το ΤΧΣ και οι μεγαλομέτοχοι), η κατάσταση περνάει σε νέα φάση . Ξεκινούν λοιπόν οι διαδικασίες από μηδενικής βάσεως , όσον αφορά τα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν στη διεκδίκηση της θέσης.

Ξανανοίγει λοιπόν ο φάκελος της εκδήλωσης ενδιαφέροντος, που θα αφορά ενδεχομένως και νέες συμμετοχές. Πιθανόν, η θέση του διευθύνοντος συμβούλου να καλυφθεί στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της Τράπεζας, η οποία μπορεί να γίνει από τον Απρίλιο έως το Σεπτέμβριο ( στο εξής οι συνελεύσεις για λόγους λογιστικούς θα μπορεί να πραγματοποιούνται και Σεπτέμβριο).

Σε μία τέτοια περίπτωση βέβαια, θα αναμένεται πλήρης αλλαγή της σημερινής διοίκησης, με παραίτηση όλων των μελών του ΔΣ. Βέβαια με αυτό τον τρόπο, είναι πιο «εύκολη» η ανάθεση της θέσης του ceo σε ένα τρίτο πρόσωπο, καθώς και ο «έλεγχος» των μεγαλομετόχων.

Οι μεγαλύτεροι μέτοχοι σήμερα είναι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) που ελέγχει το 25% και το fund του Αμερικανού J Paulson, που άμεσα έχει το 9,5%, αλλά φαίνεται να ελέγχει περί το 20%.

Υπενθυμίζεται ότι για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, εκδήλωσαν ενδιαφέρον τόσο ο κ. Ανθ. Θωμόπουλος, ο οποίος είναι της επιλογής J Paulson, όσο και ο κ. Χρ. Παπαδόπουλος, που βρέθηκε δύο φορές να αμφισβητείται από τον Εναίο Εποπτικό Μηχανισμό( SSM).

Όπως όλα δείχνουν με βάση τα ισχύοντα σήμερα στοιχεία, το θέμα μπαίνει στο συρτάρι τουλάχιστον μέχρι το τέλος των Χριστουγέννων ενώ κερδίζει έδαφος η περίπτωση του τρίτου προσώπου, που θα κληθεί να αναλάβει επικεφαλής, δίνοντας τέλος σε μία ιστορία διαδοχής – θρύλο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τράπεζες

ADVERTISING

SHARE: