Τρυφωνόπουλος: Το 2017 θα ξεπεράσουμε τα 30 εκατ. αφίξεις

Συνέντευξη Τύπου της αν. υπουργού Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Έλενας Κουντουρά για το κυβερνητικό έργο στον τουρισμό και τους στόχους και τις προοπτικές της τουριστικής πολιτικής, την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016.(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Συνέντευξη Τύπου της αν. υπουργού Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Έλενας Κουντουρά για το κυβερνητικό έργο στον τουρισμό και τους στόχους και τις προοπτικές της τουριστικής πολιτικής, την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016.(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

"Το μοντέλο ήλιος-θάλασσα είναι η βάση, αλλά υπάρχει η ανάπτυξη του yachting, του πολιτιστικού τουρισμού. Η γαστρονομία είναι ο δεύτερος πυλώνας προσέλκυσης", ανέφερε στο 2ο Delphi Economic Forum ο γγ του ΕΟΤ

«Το 2017 θα ξεπεράσουμε τα 30 εκατομμύρια αφίξεις», εκτίμησε ο γγ του ΕΟΤ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος στο πλαίσιο του 2ου Delphi Economic Forum.

«Το μοντέλο "ήλιος-θάλασσα" είναι η βάση, αλλά υπάρχει η ανάπτυξη του yachting, του πολιτιστικού τουρισμού, ενώ η γαστρονομία είναι ο δεύτερος πυλώνας προσέλκυσης», τόνισε ο κ. Τρυφωνόπουλος και εκτίμησε ότι ο τουριστικός κλάδος μπορεί να μετατραπεί σε Δούρειο Ίππο για την εξαγωγή ποιοτικών προϊόντων.

«Ο τουρισμός είναι ένα εξαιρετικό ποιοτικό χαρακτηριστικό της ελληνικής αγοράς, έχουμε τον τουρισμό στο DNA μας και έως το 2020 η Ελλάδα μπορεί να είναι και στη δεκάδα των τουριστικών προορισμών», είπε ο γγ του ΕΟΤ και τόνισε μεταξύ των άλλων ότι η άνοδος της τουριστικής κίνησης στη χώρα δεν πρέπει να αποδίδεται στη γενικευμένη αστάθεια στις γειτονικές χώρες.

«Είναι μία παγίδα στην οποία δεν πρέπει να πέσουμε. Τα προβλήματα στην Τουρκία δεν είναι θετικό στοιχείο, κάποιοι σκέφτονται "όσο πιο δυτικά, τόσο πιο καλά". Όταν είσαι τόσο κοντά στο πρόβλημα, λειτουργεί αποτρεπτικά», τόνισε ο κ. Τρυφωνόπουλος και συμπλήρωσε: «Η ομαλότητα στην περιοχή θα λειτουργήσει ακόμη θετικότερα για την Ελλάδα. Κάθε πελάτης κερδίζεται, δεν χαρίζεται».

Ως στοιχεία που προμηνύουν την περαιτέρω ενίσχυση του κλάδου, ανέφερε τη διασυνδεσιμότητα μέσω αεροπορικών γραμμών, η οποία έχει φτάσει στο καλύτερο σημείο που ήταν ποτέ, τη δυναμική των προκρατήσεων σε παραδοσιακές και νέες τουριστικές αγορές, τα νέα περιφερειακά αεροδρόμια, τις μαρίνες, την άνοδο του θεματικού τουρισμού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Οικονομικό Φόρουμ Δελφών, Τουρισμός

ADVERTISING

SHARE: