Τσακαλώτος: Στο τίμημα παραχώρησης του ΟΛΘ συνυπολογίστηκε και το αποθεματικό

Τσακαλώτος: Στο τίμημα παραχώρησης του ΟΛΘ συνυπολογίστηκε και το αποθεματικό
Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε στη Βουλή ότι η συμφωνία παραχώρησης του ΟΛΘ έδωσε βάρος στην αύξηση του ύψους των επενδύσεων στην περιοχή

Διευκρινίσεις για την σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΘ σε κοινοπραξία επενδυτών έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπογραμμίζοντας ότι στη συμφωνία συνυπολογίστηκε το ρευστό αποθεματικό της εταιρείας.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιώργου Καρρά, που υποστήριξε ότι το ρευστό αποθεματικό 65 εκατ. ευρώ θα έπρεπε να είχε διανεμηθεί στο Ελληνικό Δημόσιο και τους άλλους μετόχους ο κ. Τσακαλώτος επισήμανε ότι η εξαγορά μιας εταιρείας συμπεριλαμβάνει συνήθως και το ενεργητικό ή το παθητικό. Ο υπουργός Οικονομικών, ανέφερε, μάλιστα, ότι ο ΟΛΘ είχε μεν τη δυνατότητα να διανείμει το αποθεματικό σε μερίσματα αλλά επισήμανε ότι αυτό «είναι προφανές ότι θα επηρέαζε το τίμημα». Σημείωσε δε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση δόθηκε βάρος στην αύξηση της επένδυσης. «Για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης το πιο σημαντικό είναι οι επενδύσεις» ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος.

Από την πλευρά του ο κ. Καρράς επισήμανε ότι η μεταβίβαση του ρευστού αποθεματικού στους ιδιώτες ουσιαστικά μείωσε το συνολικό τίμημα. Ανέφερε, μάλιστα, ότι ο ίδιος ο ΟΛΘ ανέφερε στην ιστοσελίδα του ότι σε περίπτωση μεταβίβασης είχε δικαίωμα διανομής μερίσματος. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα