Βαλαβάνη: 45 εκατ. ευρώ στα ταμεία από τη ρύθμιση για εφάπαξ εξόφληση μέρους οφειλής

ΒΟΥΛΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ  ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ//  Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΝΤΙΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ .(EUROKINISSI-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
ΒΟΥΛΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ// Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΝΤΙΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ .(EUROKINISSI-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) EUROKINISSI

Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως η ρύθμιση της κυβέρνησης έχει προσκομίσει στα ταμεία μέχρι την περασμένη Παρασκευή 45 εκατ. ευρώ.

«Μέχρι τις 6 Ιουνίου του 2015 είχαν εισπραχθεί 45 εκατ. ευρώ από όσους μπήκαν στη ρύθμιση οφειλής με έκπτωση» ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού, Χάρη Θεοχάρη σχετικά με την παράταση της προθεσμίας εφαρμογής της ρύθμισης για την εφάπαξ εξόφληση μέρους της οφειλής προς την εφορία με έκπτωση.

Όπως σημείωσε η κυρία Βαλαβάνη από τους πολίτες που εντάχθηκαν σε αυτή τη ρύθμιση μόνο το 20% είχαν ενταχθεί νωρίτερα σε κάποια ρύθμιση. Ενώ το συνολικό ποσό που διαγράφηκε ανέρχεται σε 37 εκατ. ευρώ.

Επισήμανε, δε, ότι είναι σωστό ότι πρέπει να υπάρξει φορολογική κουλτούρα, αλλά στην παρούσα φάση που είναι πολλές οι οφειλές είναι απαραίτητες οι ρυθμίσεις. Εξάλλου, σημείωσε ότι με το νέο φορολογικό νόμο θα υπάρξει ένα μπόνους για τους συνεπείς φορολογούμενους.

Η κυρία Βαλαβάνη έκανε έκκληση «όσοι περισσότεροι οφειλέτες να μπουν στη ρύθμιση μέχρι τις 26 Ιουνίου που λήγει». Όπως είπε, υπάρχουν 6.500 οφειλέτες (φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις) που έχουν μια μοναδική ευκαιρία και συμπλήρωσε ότι «για όσους δεν το κάνουν θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες».

5 δις βλέπει η κυβέρνηση στα ταμεία από τις ρυθμίσεις

Σχεδόν ένα δισ. ευρώ έχει εισπράξει το Δημόσιο από τις ρυθμίσεις που έχει εφαρμόσει το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Νάντια Βαλαβάνη απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Χάρη Θεοχάρη σχετικά με την παράταση της προθεσμίας εφαρμογής της ρύθμισης για την εφάπαξ εξόφληση μέρους της οφειλής προς την εφορία με έκπτωση.

Οι συνολικές εισπράξεις από όλες τις ρυθμίσεις που έχει κάνει το υπουργείο είναι 933 εκατ. ευρώ, τόνισε και εκτίμησε ότι τελικά πάνω από 5 δισ. ευρώ θα ενταχθούν στις τρεις ρυθμίσεις του υπουργείου Οικονομικών. Επισημαίνεται ότι περίπου το 80% των οφειλετών δεν είναι ενταγμένοι σε παλαιότερη ρύθμιση και μόλις το 20% εντάσσεται σε παλαιότερη ρύθμιση.

Στις 6 Ιουνίου οι επικυρωμένες αιτήσεις για ρυθμίσεις ήταν 650.000 και αφορούσαν ρυθμιζόμενο κεφάλαιο ύψους 4,135 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε η κ. Βαλαβάνη και πρόσθεσε ότι εισπράχθηκαν 368 εκατ. ευρώ, ενώ αν συνυπολογιστεί και η εξπρές ρύθμιση του Μαρτίου τα έσοδα που εισπράχθηκαν είναι πάνω από 500 εκατ. ευρώ.

Στην κατηγορία των οφειλετών πάνω από ένα εκατ. ευρώ έως τις 6 Ιουνίου είχαν ενταχθεί 16 οφειλέτες και εισπράχθηκαν περίπου ένα εκατ. ευρώ, ενώ διαγράφηκαν στους οφειλέτες πάνω από ένα εκατ. συνολικό ποσό 808.000 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

ADVERTISING

SHARE: