Βαρουφάκης σε Business Insider: Σας έχω άσχημα νέα. Ποτέ δεν ήρθα στα χέρια με τον Ντάισελμπλουμ

Βαρουφάκης σε Business Insider: Σας έχω άσχημα νέα. Ποτέ δεν ήρθα στα χέρια με τον Ντάισελμπλουμ

Ο Γιάνης Βαρουφάκης διαψεύδει δημοσίευμα του Business Insider σύμφωνα με το οποίο ο υπ. Οικονομικών πιάστηκε στα χέρια με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ

“Ο Έλληνας υπ. Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σχεδόν ενεπλάκη σε σωματική συμπλοκή με τον επικεφαλής του Eurogroup”, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Business Insider το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο Έλληνας υπ. Οικ. αποκάλεσε “ψεύτη” τον Ντάισελμπλουμ μετά την απόσυρση του πρώτου εγγράφου που είχε παρουσιαστεί στον Γ. Βαρουφάκη. Το ρεπορτάζ προέκυψε από πηγές της Liberation.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, ο υπουργός Οικονομικών έσπευσε να διαψεύσει τις φήμες για τον άγριο καυγά, γράφοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:

“Έχω άσχημα νέα για εσάς (απευθυνόμενος στον Business Insider). Το ρεπορτάζ σας είναι ψευδές. Ποτέ δεν υπήρξε τέτοια στιγμή ανάμεσα σε εμένα και τον Γερούν. Συγγνώμη που σας απογοητεύω”.

Λίγη ώρα αργότερα, το αμερικανικό μέσο ανασκεύασε το δημοσίευμα, περιλαμβάνοντας σε αυτό και τη διάψευση του υπουργού.

Σχεδόν σίγουροι ότι οι θεσμοί θα πουν “ναι” στη λίστα

Mαραθώνια ήταν η συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό, το απόγευμα του Σαββάτου, προκειμένου να γίνει αποτίμηση των αποτελεσμάτων του Eurogroup, αλλά και μια πρώτη συζήτηση για τον κατάλογο των μέτρων και των μεταρρυθμίσεων που θα στείλει η Αθήνα στις Βρυξέλλες.

Την Καθαρά Δευτέρα η λίστα θα είναι έτοιμη προς αποστολή, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός στη σύντομη επικοινωνία του με τους δημοσιογράφους είπε ότι η κυβέρνηση είναι σε συνεχή επαφή με τους εταίρους της και ότι η λίστα θα είναι έτοιμη μέχρι νωρίς το πρωί της 23ης Φεβρουαρίου.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης επιβεβαίωσε και αυτός με τη σειρά του ότι η λίστα είναι υπό κατάρτιση, “αποκλειστικά από εμάς” και θα είναι έτοιμη στις 23 Φεβρουαρίου.

“Αν πουν “ναι” θα γίνει τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς και αυτομάτως προχωρά η διαδικασία. Αν πουν “όχι”, τότε θα συγκληθεί νέο Eurogroup” εξήγησε.

“Είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι θα εισπράξουμε το “ναι” από τους θεσμούς. Δεν θα υπάρξει Eurogroup και θα προχωρήσουμε στη σταθεροποίηση της οικονομίας” κατέληξε.

Κατά πληροφορίες, η κυβέρνηση θα συμπεριλάβει στη λίστα τη ρύθμιση με τις 100 δόσεις, μέτρα της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, τις ρυθμίσεις για τα εργασιακά και σειρά φορολογικών ρυθμίσεων.

Πληροφορίες του Mega αναφέρουν πάντως πως δεν θα πρόκειται σε αυτή τη φάση να υπάρξει ένα εκτενές κείμενο με κοστολογημένα μέτρα και προτάσεις, αλλά η κυβέρνηση θα αποστείλει ένα ολιγοσέλιδο κείμενο στο οποίο θα περιγράφει τους τρόπους με τους οποίους θα καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή, θα πατάξει την διαφθορά και θα αναμορφώσει το Δημόσιο.

Φωτογραφία: Business Insider

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα