Βιομήχανοι Βορείου Ελλάδος: Έμφαση στην βιομηχανία και την μεταποίηση

Βιομήχανοι Βορείου Ελλάδος: Έμφαση στην βιομηχανία και την μεταποίηση
Demi Merzie

Εγκαινιάστηκε το πρωί της Κυριακής το περίπτερο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος που για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Την ανάγκη να δοθει έμφαση στην βιομηχανία και την μεταποίηση, θέλησε να τονίσει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, Αθανάσιος Σαββάκης, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του περιπτέρου του ΣΒΒΕ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που πραγματοποίησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Πιτσιόρλας.

Ο κ. Σαββάκης, ξενάγησε τον κ. Πιτσιόρλα στο περίπτερο του ΣΒΒΕ, ενώ οι δύο άνδρες συζήτησαν για τον ρόλο της βιομηχανίας τα τελευταία χρόνια. Ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τζήκας, έδωσε επίσης το παρών στα εγκαίνια, εξηγώντας πως η παρουσία του ΣΒΒΕ είναι καθοριστική, καθώς ένα πνεύμα παραγωγής βοηθάει την έκθεση να δώσει το στίγμα που πρέπει.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, κ. Σαββάκης, μιλώντας στο News 24/7, δήλωσε “Έχουμε φτιάξει ένα περίπτερο μέσω του οποίου θέλουμε να επικοινωνήσουμε τη συνεισφορά της βιομηχανίας στην ανάπτυξη, στο ΑΕΠ, και στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Η συνεισφορά της βιομηχανίας στο ΑΕΠ κατά τη διάρκεια της κρίσης, ήταν 55 δις ευρώ. Βασικός μας στόχος, είναι να δώσουμε στην Πολιτεία να καταλάβει ότι στο επίκεντρο της εκάστοτε πολιτικής πρέπει να επανέλθει η βιομηχανία και η μεταποίηση που παράγουν σταθερές θέσεις εργασίας και προστιθέμενη αξία.

Demi Merzie

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Πιτσιόρλας υποσχέθηκε καθημερινή συνεργασία και “εκπλήξεις” σε σχέση με αυτά που είχαν συνηθίσει τα μέλη του Συνδέσμου.”Μπαίνουμε στη φάση της Ανάπτυξης μετά από μια δύσκολη περίοδο και το στοίχημα, όπως είπε και χθες ο πρωθυπουργός, είναι να οργανώσουμε αυτή την πορεία σε νέες βάσεις και μπαίνοντας στην περίοδο μετά τα μνημόνια, να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος. Στόχος είναι να διαμορφώσουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο. Ο ρόλος της βιομηχανίας και της μεταποίησης, είναι κεντρικός. Για μας κορυφαία αξία είναι η αξία της εργασίας και για μας οι δυνάμεις της εργασίας πρέπει να συνεργαστούν.”

Demi Merzie

 

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας, Στρατής Ζαφείρης, τόνισε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ότι “Το στίγμα το έχουμε δώσει από το 2016 όταν φτιάξαμε φόρουμ βιομηχανίας, όπου η βιομηχανία σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία, διαμόρφωσε προτάσεις για την βιομηχανική πολιτική και εκεί πάνω βαδίζουμε”.

Το περίπτερο του ΣΒΒΕ, που βρίσκεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην ΔΕΘ, μετά τα σημερινά εγκαίνια, είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους επισκέπτες της Έκθεσης.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα