Βloomberg: Νομικά και γραφειοκρατικά εμπόδια στις μεγάλες επενδύσεις της Ελλάδας

Βloomberg: Νομικά και γραφειοκρατικά εμπόδια στις μεγάλες επενδύσεις της Ελλάδας

Πού έχουν "κολλήσει" δύο από τα μεγαλύτερα επενδυτικά σχέδια της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg. Σκουριές και Ελληνικό στο "επίκεντρο" του δημοσιεύματος

Ερωτήματα σχετικά με την ικανότητα της Ελλάδας να προσελκύσει επενδύσεις “που χρειάζεται απεγνωσμένα” εγείρει με δημοσίευμα του το Πρακτορείο Bloomberg, αναφέροντας πως δύο από τα μεγαλύτερα επενδυτικά σχέδια της χώρας, η επένδυση στο Ελληνικό και της Eldorado στη Χαλκιδική, συνολικής αξίας 11 δισ. ευρώ, έχουν “κολλήσει” εξαιτίας νομικών και γραφειοκρατικών εμποδίων.

Το Πρακτορείο αναφέρεται μάλιστα στην ανακοίνωση της Lamda Development για το Ελληνικό στην οποία η εταιρεία μιλά για έλλειψη κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ της ίδιας και της Ελληνικής Πολιτείας, ενώ υπογραμμίζει πως αυτή έρχεται μια μέρα μετά το νέο τελεσίγραφο της Eldorado Gold που προειδοποιεί με πάγωμα της επένδυσης στις Σκουριές και ανάληψη νομικών μέτρων κατά της Πολιτείας.

“Τα εμπόδια έρχονται καθώς η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα προσπαθεί να προσελκύσει τις απαιτούμενες επενδύσεις για να τονώσει μια οικονομία που έχει συρρικνωθεί περισσότερο από 25% από την αρχή της κρίσης του χρέους της Ευρώπης, με ποσοστό ανεργίας πάνω από 20%. Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν αναμένεται να αυξηθεί φέτος κατά 1,6%, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες αναθεώρησαν το στόχο του 1,8%. Η οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 2,5% το 2018” σχολιάζει το Πρακτορείο.

“Η κυβέρνηση δεν έχει πολλά να πει μετά τις τελευταίες εξελίξεις των δύο έργων” υπογραμμίζει το Bloomberg ενώ σημειώνει πως οι μετοχές των δύο εταιρειών καταγράφουν πτωτική πορεία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα