Βόμβα Σαπέν: Δεν θα ήταν τραγωδία αν η Ελλάδα εγκατέλειπε το ευρώ

Βόμβα Σαπέν: Δεν θα ήταν τραγωδία αν η Ελλάδα εγκατέλειπε το ευρώ

Πλήγμα για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, αλλά όχι τραγωδία, μία ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ. Τι δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στο πιο κρίσιμο σημείο τους

Η Γαλλία δεν θεωρεί προβληματική από χρηματοοικονομική άποψη μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

"Δεν θα ήταν τραγωδία για εμάς, αν η Ελλάδα εγκατέλειπε το ευρώ", είπε ο Σαπέν. "Από χρηματοοικονομική και οικονομική άποψη δεν θα ήταν σοβαρό", πρόσθεσε.

Παρόλα αυτά ο Γάλλος υπουργός παραδέχθηκε, ότι ένα Grexit θα αποτελούσε πλήγμα για το συνολικό οικοδόμημα της Ευρώπης. Θα πρέπει να επεκταθεί και όχι να συρρικνωθεί και να υποδέχεται νέα μέλη, αντί να αποχαιρετά κάποια, εξήγησε ο Σαπέν.

Το πρακτορείο Ρόιτερς επισημαίνει πως οι δηλώσεις αυτές του Γάλλου υπουργού είναι ασυνήθιστα σκληρές, καθώς η Γαλλία μέχρι τώρα έδειχνε μεγαλύτερη κατανόηση για την Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες της ευρωζώνης.

SHARE: