Wall Street Journal: Θα αντέξει τον χειμώνα η ελληνική οικογένεια;

Wall Street Journal: Θα αντέξει τον χειμώνα η ελληνική οικογένεια;

Για τον πιο σκληρό χρόνο των τελευταίων ετών κάνει λόγο με άρθρο της η Wall Street Journal. Η ικανότητα της ελληνικής κοινωνίας να αντέξει και ο θεσμός της οικογένειας που ''δέχεται επιθέσεις''

Στην εκτεταμένη οικονομική δυσπραγία που ”ξηλώνει” τον κοινωνικό ιστό και τον σκληρότερο χειμώνα των τελευταίων τριών ετών αναφέρεται με άρθρο της η Wall Street Journal .

”Ακόμη και η δεμένη ελληνική οικογένεια, ένας θεσμός που έχει βοηθήσει τον πληθυσμό να απορροφήσει την κατάρρευση στην αγορά εργασίας, τελεί υπό πίεση καθώς λιγοστεύει το εισόδημα του νοικοκυριού” γράφει η εφημερίδα.

”Πολλές οικογένειες γλιστρούν προς τα κάτω στην οικονομική σκάλα που οι γονείς και οι παππούδες τους σκαρφάλωσαν, συχνά κάνοντας τις οικογένειες εξαρτώμενες από τις διαρκώς μειωμένες συντάξεις των τελευταίων.

Οι ήδη άπορες οικογένειες πέφτουν εντελώς από τη ”σκάλα”, στα χέρια των υπερφορτωμένων φιλανθρωπικών οργανώσεων. Σε μια χώρα 11 εκατομμυρίων, μόνο 3,7 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν δουλειές, ενώ πριν από τέσσερα χρόνια ήταν 4,6 εκατομμύρια. Η οικονομική δραστηριότητα έχει συρρικνωθεί πάνω από 20% μέσα σε αυτό το διάστημα” επισημαίνεται στο άρθρο.

”Η ικανότητα της ελληνικής κοινωνίας να αντέξει ένα ακόμη μεγάλο οικονομικό χτύπημα αυτό τον χειμώνα, θα συντηρήσει ή θα ακυρώσει την προσπάθεια της κυβέρνησης να εφαρμόσει το σκληρό πρόγραμμα διάσωσης και την προσπάθεια της Ευρώπης να τιθασεύσει την κρίση” γράφει μεταξύ άλλων η εφημερίδα, επισημαίνοντας ότι στην καρδιά της Αθήνας υπάρχουν παντού τα σημάδια ότι ”η ελληνική κοινωνία ζει με τα αποθέματά της”.

Οι οικονομίες και οι αντοχές λιγοστεύουν ολοένα για τις οικογένειες, τις επιχειρήσεις και τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

”Μας έκαναν να φοβόμαστε το μέλλον”, ”κανείς δεν μιλά και δεν γελά πλέον στο Μετρό. Είναι σα νεκροταφείο. ο καθένας έχει το δικό του πόνο και πολλοί μιλούν μόνοι τους στο δρόμο” λένε δυο από τους Έλληνες που μίλησαν στη Wall Street Journal.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα