Ξεκινά η τουριστική επένδυση στην Ερμιόνη

Ξεκινά η τουριστική επένδυση στην Ερμιόνη

Το Συμβούλιο της Επικρατείας άνοιξε το δρόμο για τη δημιουργία του πολυτελούς τουριστικού θερέτρου στην «Kilada Hills», ύψους 418 εκατ. ευρώ

Το "πράσινο φως" για τη δημιουργία του πολυτελούς τουριστικού θερέτρου στην «Kilada Hills» του Δήμου Ερμιονίδας Αργολίδας σε έκταση 2.100 περίπου στρεμμάτων, άναψε το Συμβπύλιο της Επικρατείας.

Προκειται για μια επένδυση συνολικού ύψους πάνω απο 418 εκατομμυρια ευρώ, της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων του Mίλτου Kαμπουρίδη «Mind Compass Overseas LTD», η οποία ενταχθηκε στις διαδικασίες στρατηγικών επενδύσεων του νόμου 3894/2010 με αποφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων.

Η επένδυση προβλέπει 320 επαύλεις, 100 βίλες και 28 κατοικίες, ξενοδοχείο 300 κλινών, κέντρο αναζωογόνησης, beach club με καμπάνες σχεδόν μέσα στη θάλασσα και γήπεδο γκολφ των 768 στρέμματων. Συνολικά, στο «Kilada Hill» θα κτιστούν 178.428 τ.μ. κατοικιών (επαύλεις, βίλες κ.λπ.) και 29.150 ξενοδοχειακών και λοιπών εγκαταστάσεων (207.578 τ.μ.).

Οι σύμβουλοι Επικρατείας με μια πολυσέλιδη γνωμοδότηση του Ε΄ Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (36/2015) έκριναν νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση του ΕΣΧΑΣΕ της «Kilada Hill».

Οι δικαστές από την άλλη, επισημαίνουν πως η έκταση βρίσκεται εκτός των ορίων του κηρυγμένου από το 1980 αρχαιολογικού χώρου του σπηλαίου Φράγχθι, αλλά στο χώρο που πρόκειται να κατασκευαστεί το γκολφ υπάρχουν αρχαία ευρήματα (νεολιθικής και πρωτοελλαδικής περιόδου, κ.λπ.).

Τα ευρήματα αυτά θα πρέπει μα αναδειχθούν από την εταιρεία «Mind Compass Overseas LTD», χωρίς να προξενήσει άμεση βλάβη σε αυτά.

ADVERTISING

SHARE: