ΥΠΟΙΚ: Καμία συμφωνία με τους θεσμούς για 130.000 πλειστηριασμούς

ΥΠΟΙΚ: Καμία συμφωνία με τους θεσμούς για 130.000 πλειστηριασμούς
Το κτήριο του Υπουργείου Οικονομικών στην πλατεία Συντάγματος EUROKINISSI

Όπως επισημαίνουν δεν υπάρχει αναφορά στο ανακοινωθέν του Eurogroup για συγκεκριμένο αριθμό πλειστηριασμών

Δεν υπάρχει συμφωνία για 130.000 πλειστηριασμούς τα επόμενα τέσσερα χρόνια απαντά το υπουργείο οικονομικών σε σειρά δημοσιευμάτων που αναφέρουν το θέμα.

Πηγές του υπουργείου τονίζουν ότι οι στόχοι για τους πλειστηριασμούς που περιλαμβάνονται στο κείμενο της έκθεσης συμμόρφωσης της ΕΕ ( 10.000 πλειστηριασμοί για φέτος και 40.000 για κάθε ένα από τα επόμενα τρία χρόνια ) αποτελεί το υλικό πληροφόρησης των κρατών – μελών της Ευρωζώνης για τη λήψη απόφασης και όχι το κείμενο της συμφωνίας.

Σημειώνεται επίσης, ότι η χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup αποφάσισε το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης χωρίς να αναφέρεται στο ανακοινωθέν συγκεκριμένος αριθμός πλειστηριασμών. Σημειώνεται, επίσης, ότι στα επίσημα κείμενα της Συμφωνίας (SMoU & TMU) που περιλαμβάνουν τις δεσμεύσεις της χώρας για την επόμενη –και τελική– αξιολόγηση του ελληνικού Προγράμματος δεν αναφέρεται πουθενά αριθμός πλειστηριασμών.

Οι ίδιες πηγές καταλήγουν ότι τα κείμενα αυτά μπορεί να τα διαβάσει οποιοσδήποτε, καθώς έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα