ΥΠΟΙΚ: Πηγαίνετε στον γκισέ αν το ΑΤΜ σας μπλοκάρει ακατάσχετο λογαριασμό

Συζήτηση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου σχετικά με την επικύρωση της συμφωνίας κυβέρνησης-δανειστών, την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου σχετικά με την επικύρωση της συμφωνίας κυβέρνησης-δανειστών, την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Η υφ. Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, προέτρεψε τους καταθέτες να ζητούν τα χρήματά τους από το ταμείο των τραπεζών αν το ΑΤΜ δεσμεύσει ακατάσχετο λογαριασμό.

Από τα ταμεία των τραπεζών θα μπορούν να κάνουν ανάληψη των χρημάτων τους όσοι έχουν ακατάσχετους λογαριασμούς που έχουν μπλοκαριστεί στα ΑΤΜ, όπως διευκρίνισε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Η κυρία Παπανάτσιου υπογράμμισε στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ότι οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να δίνουν τα χρήματα στους καταθέτες σε περίπτωση που ο λογαριασμός έχει κηρυχθεί ακατάσχετος. Ξεκαθάρισε, μάλιστα ότι σε περιπτώσεις λανθασμένης δέσμευσης χρημάτων στα ΑΤΜ οι πολίτες θα πρέπει «να πάνε στον γκισέ» και να διεκδικούν τα χρήματά τους. Παράλληλα, η υφυπουργός Οικονομικών, συμβούλευσε τους συνδικαιούχους ακατάσχετων λογαριασμών να τους δηλώνουν και στη δική τους φορολογική δήλωση για να αυξάνεται το ακατάσχετο ποσό.

ADVERTISING

SHARE: