Ζάιμπερτ: Εποικοδομητική η τηλεδιάσκεψη Τσίπρα – Μέρκελ – Ολάντ

default image

Ο Γερμανός Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δεν απέκλεισε να τεθεί το ελληνικό ζήτημα κατά την αποψινή συνάντηση Μέρκελ - Ολάντ - Γιούνκερ στο Βερολίνο

Σε «εποικοδομητική» ατμόσφαιρα, «όπως και η προσωπική συνάντηση στη Ρίγα», πραγματοποιήθηκε η χθεσινή τηλεδιάσκεψη μεταξύ της καγκελαρίου ‘Ανγκελα Μέρκελ, του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σημείωσε ο Γερμανός Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Αναφερόμενος στην αποψινή συνάντηση της κυρίας Μέρκελ με τον κ. Ολάντ και τον πρόεδρο στης Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στο Βερολίνο, ο κ. Ζάιμπερτ ανέφερε ότι δεν έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον κ. Τσίπρα και διευκρίνισε ότι στο δείπνο εργασίας συμμετέχουν και οι επικεφαλής των 20 μεγαλύτερων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων (European Roundtable of Industrialists, ERT), ενώ το κεντρικό θέμα είναι οι προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας στην ψηφιακή εποχή.

Δεν απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο στο περιθώριο να συζητηθεί και το ζήτημα της Ελλάδας, αν και δεν θα αποτελέσει το βασικό θέμα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα