Zeitung: Η Ευρωζώνη προτίθεται να χαρίσει χρήματα στην Ελλάδα

Zeitung: Η Ευρωζώνη προτίθεται να χαρίσει χρήματα στην Ελλάδα

Να χαρίσει και όχι να δανείσει χρήματα στην Ελλάδα προτίθεται η Ευρωζώνη σύμφωνα με δημοσίευμα της Sueddeutsche Zeitung

Το ενδεχόμενο η Ευρωζώνη να χαρίσει αντί να δανείσει χρήματα στην Ελλάδα εξετάζει για πρώτη φορά η Ευρωζώνη, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της “Sueddeutsche Zeitung”.

Τα χρήματα θα προέλθουν από δραστική μείωση των επιτοκίων στα δάνεια που έχουν ήδη χορηγηθεί, γεγονός που σημαίνει, όπως τονίζει η εφημερίδα, ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να υποστούν απώλειες.

Επιπλέον, θα μπορούσαν να χορηγηθούν δάνεια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) είτε άτοκα είτε με επιτόκιο κοντά στο 0%, με τη διαφορά να καλύπτεται και σε αυτή την περίπτωση από άλλα μέλη της Ευρωζώνης.

Η δε Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, επισημαίνεται, έχει ήδη δώσει δείγματα των προθέσεών της να προσφέρει στην Ελλάδα τα κέρδη που ενδεχομένως θα έχει από την πώληση ελληνικών ομολόγων σε τιμή υψηλότερη από αυτή της αγοράς τους.

Το ενδεχόμενο απευθείας πληρωμών προς την Ελλάδα συζητείται, σύμφωνα με την SZ, προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη αποχώρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από την τρόικα.

Σύμφωνα δε, με δημοσίευμα της γερμανικής οικονoμικής εφημερίδας “Der Handelsblatt”, το Eurogroup προτίθεται να δώσει βραχυπρόθεσμη λύση στο χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας, με 13,5 δισεκατομμύρια ευρώ ως το 2014, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό για αργότερα το κενό για το διάστημα 2014-2016.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα