Απουσίαζε ο Γαβρόγλου από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων των ΤΕΙ

Απουσίαζε ο Γαβρόγλου από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων των ΤΕΙ
Με την παρουσία του Υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, έγινε ο Αγιασμός για την νέα σχολική χρονιά στο Δημοτικό Σχολείο Πέρδικας στην Αίγινα. Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 (EUROKINISSI//ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Η συζήτηση για τις συνενώσεις των ιδρυμάτων Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα, οδήγησε τον υπουργό στην επιλογή να απουσιάσει

Χωρίς την παρουσία του υπουργού Κώστα Γαβρόγλου, ή κάποιου άλλου εκπροσώπου του υπουργείου Παιδείας, θα ξεκινήσει αύριο τις εργασίες της η Σύνοδος των Πρυτάνεων των ΤΕΙ.

Όπως αναφέρει ο κ. Γαβρόγλου σε επιστολή του προς τον προεδρεύοντα της Συνόδου, η παντελής απουσία του υπουργείου από την εκδήλωση, οφείλεται στην επιλογή ως μοναδικού θέματος στις συζητήσεις, των συνενώσεων ιδρυμάτων Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα. Κατά τον υπουργό, πρόκειται για θέμα που έχει εξαντλητικά συζητηθεί και πλέον υλοποιείται. Μεταξύ άλλων, ο κ. Γαβρόγλου αναφέρει:

«Εδώ και 8 μήνες, έχουν συσταθεί επιτροπές ανάμεσα σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ που επιθυμούν να διερευνήσουν τις συνέργειες μεταξύ τους ή ακόμη και συγχωνεύσεις τμημάτων τους. Αυτή η διαδικασία θα συνεχιστεί, αφού τα ίδια τα Ιδρύματα έχουν εκδηλώσει αυτή την πρόθεση. Είναι αυτονόητο ότι, όποιοι δεν θέλουν να εμπλακούν στην αναζήτηση νέων δυνατοτήτων συνέργειας ανάμεσα στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ, μπορούν πάντοτε να συνεχίσουν να ακολουθούν την μέχρι τώρα πορεία τους».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα