Αύξηση εισακτέων σε Στρατιωτικές σχολές για μαθητές από σεισμόπληκτα νησιά

Αύξηση εισακτέων σε Στρατιωτικές σχολές για μαθητές από σεισμόπληκτα νησιά
Εκδήλωση για τα 190 χρόνια λειτουργίας της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων - Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Νέα συμπληρωματική Προκήρυξη, έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ. Τι θα ισχύσει για τελειοφοίτους σε Λέσβο, Χίο, Οινούσες, Ψαρά και πόσο αυξάνονται οι θέσεις σε Στρατιωτικές Σχολές.

Κατά 11 αυξάνονται οι θέσεις στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΣΣΕ, ΣΝΔ, ΣΙ, ΣΣΑΣ και ΣΑΝ) και τις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών ( ΣΜΥ, ΣΜΥΝ και ΣΜΥΑ) κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, ώστε να καλυφθούν από τους απόφοιτους των λυκείων των νήσων Λέσβου, Χίου, Οινουσσών και Ψαρών που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2016-2017, σύμφωνα με συμπληρωματική Προκήρυξη Διαγωνισμού που έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ.

Η εισαγωγή υποψηφίων αφορά στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ), Ευελπίδων (ΣΣΕ), Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), Ικάρων (ΣΙ), Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ) και στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), Στρατού Ξηράς (ΣΜΥ), Πολεμικού Ναυτικού (ΣΜΥΝ), Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΜΥΑ)».

Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο του 2017 και κατόπιν επιστολής γονέων από τα σεισμόπληκτα νησιά στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, με νέα υπουργική απόφαση καθορίστηκε ειδικό ποσοστό επιπλέον του αριθμού εισακτέων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μαθητών και αποφοίτων που υπέβαλαν αίτηση-δήλωση στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια των νήσων Λέσβου, Χίου, Οινουσσών και Ψαρών για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.

Συνεπώς, εδώ και ένα χρόνο όλοι οι υποψήφιοι από τις παραπάνω σεισμόπληκτες περιοχές παίρνουν επιπλέον ποσοστό θέσεων (1,5% των υποψηφίων των ΓΕΛ και 1% των υποψηφίων των  ΕΠΑΛ) για την εισαγωγή στις σχολές προτίμησής τους.

Η προσαύξηση των μορίων των υποψηφίων ανά περιοχή, είναι ανάλογη των ημερών εξέτασης που χάθηκαν κατά τις Πανελλήνιες εξετάσεις και της ταλαιπωρίας, στην οποία υποβλήθηκαν οι υποψήφιοι.

Ειδικότερα μάλιστα, για τους υποψηφίους των νησιών Χίου, Οινουσσών και Ψαρών τα μόρια εισαγωγής υπολογίζονται με συντελεστή 1, όπως άλλωστε είχε συμβεί και με τους υποψηφίους της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς το 2014.

Δείτε τη συμπληρωματική προκήρυξη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα