Έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά των αναπληρωτών

Έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά των αναπληρωτών
Πρώτη άφιξη του super speed από τη Θεσσαλονίκη στο λιμάνι Σκοπέλου Eurokinissi

Νέα απόφαση μείωσης των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για την επιστροφή των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που υπηρέτησαν στη νησιωτική Ελλάδα, έλαβαν τα συναρμόδια υπουργεία Παιδείας και Ναυτιλίας. Αναλυτικά τι θα ισχύσει και ποιες οι προθεσμίες

Έκπτωση έως και 50% στα εισιτήρια όλων ανεξαιρέτως των αναπληρωτών καθηγητών, δάσκαλων και νηπιαγωγών που υπηρέτησαν στα νησιά της χώρας, αλλά και στα οχήματά τους, από 21/6 έως και 30/6, προανήγγειλαν εκ νέου τα συναρμόδια υπουργεία Ναυτιλίας και Παιδείας.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά κατά το σχολικό έτος 2017-2018, τόσο κατά το διάστημα τοποθέτησής των εκπαιδευτικών στις θέσεις τους τον περασμένο Σεπτέμβριο και ούτω καθεξής, όσο και κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων και του Πάσχα, τυγχάνοντας θετικής ανταπόκρισης τόσο από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, όσο και από τις περισσότερες ακτοπλοϊκές εταιρείες της χώρας. Συνεπώς, η δράση συνεχίζεται και για το διάστημα λήξης του σχολικού έτους και άρα, της επιστροφής των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πίσω στον τόπο διαμονής τους.

«Ολοκληρώνοντας τις δράσεις μέριμνας που έχουν μέχρι τώρα επιδείξει προς τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι επέλεξαν να στελεχώσουν τις εκπαιδευτικές δομές των νησιών μας για το σχολικό έτος 2017-2018, το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες της χώρας, φρόντισαν ώστε να «κλείσει» η σχολική χρονιά με την επανάληψη παροχής 50% έκπτωσης στα εισιτήρια καθηγητών και δασκάλων καθώς και των οχημάτων αυτών», ανακοίνωσαν από κοινού τα συναρμόδια υπουργεία.

Για να λάβουν μάλιστα τη σχετική έκπτωση οι αναπληρωτές, οφείλουν να προσκομίσουν την πρόσφατη απόφαση απόλυσής τους από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας/ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ανήκαν.

Σημειώνεται ότι οι εταιρείες που συμμετέχουν στη δράση είναι: AEGEAN SPEED LINES, ANEK LINES , BLUE STAR FERRIES, FAST FERRIES, GOLDEN STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS, IONISSOS FERRIES, KEFALONIAN LINES, LEVANTE FERRIES, MINOAN LINES, SEAJET, SUPERFAST FERRIES, ZANTE FERRIES, ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ.

Τέλος, η πρόβλεψη για στήριξη των μετακινήσεων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο της εφαρμογής του Μεταφορικού Ισοδύναμου, που πρόκειται να έρθει τις προσεχείς μέρες στη Βουλή. Καθηγητές, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, που υπηρετούν σε όλα τα νησιά της χώρας, πλην Κρήτης, Ευβοίας και Λευκάδας, θα έχουν από 1/7/2018 (πιλοτική εφαρμογή σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου) και από 1/1/2019 (καθολική εφαρμογή του μέτρου), τη δυνατότητα να ενταχθούν στο Μεταφορικό Ισοδύναμο, γεγονός που σημαίνει ότι ανάλογα με το νησί που υπηρετούν θα δικαιούται, σε συγκεκριμένο αριθμό εισιτηρίων, επιδότηση της διαφοράς κόστους, σε σχέση με το κόστος του ταξιδιού για την ίδια απόσταση στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα