Γαβρόγλου: Σε βάθος τριετίας η κατάργηση των Πανελλαδικών

Γαβρόγλου: Σε βάθος τριετίας η κατάργηση των Πανελλαδικών
Συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων "Ρύθμιση θεμάτων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας και άλλες διατάξεις", στην Ολομέλεια της Βουλής, την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

"Τυραννιούνται τα παιδιά' σχολίασε. Ξεκαθάρισε ότι η «θεματική εβδομάδα» στα Γυμνάσια είναι υποχρεωτική και δεν επιτρέπεται γονείς να αποσύρουν τα παιδιά τους

Ορίζοντα τριετίας έχει το σχέδιο της κυβέρνησης για την κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων και την εισαγωγή των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με το βαθμό απολυτηρίου, όπως αποκάλυψε στη βουλή ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου χαρακτηρίζοντας μάλιστα απαράδεκτο το σύστημα των εξετάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ.

«Είναι απαράδεκτο σύστημα, τυραννιούνται τα παιδιά» είπε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου αναφερόμενος στις πανελλαδικές εξετάσεις και σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι σιγά-σιγά να «αποδραματοποιηθούν» οι εξετάσεις, δηλαδή να αποσυνδεθούν από την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ξεκαθάρισε, όμως, ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει από του χρόνου αλλά υπάρχει «ορίζοντας τριετίας» για την μεταρρύθμιση. Υπογράμμισε, ταυτόχρονα, ότι προϋπόθεση για την κατάργηση των πανελλαδικών είναι η ύπαρξη ενός εθνικού σχεδίου αξιολόγησης των σχολικών μονάδων και διαμόρφωσης εκπαιδευτικού προσωπικού. 

Ο υπουργός Παιδείας σχολίασε και τις αντιδράσεις που υπάρχουν στο υλοποιούμενο πρόγραμμα της «θεματικής εβδομάδας» ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε ζητήματα Διατροφής, Εθισμού-Εξαρτήσεων και Έμφυλων Ταυτοτήτων. Ειδικότερα, επισήμανε, ότι το πρόγραμμα είναι «υποχρεωτικότατο» να γίνει και ξεκαθάρισε ότι κανείς γονέας δεν θα μπορεί να αποσύρει τα παιδιά του. Άφησε, μάλιστα, αιχμές για όσους αντιδρούν προειδοποιώντας τον κίνδυνο να ταυτιστούν με ακραίες πλευρές. «Ορισμένοι φοβούνται και τρέμουν στο να μπορέσουμε να συζητήσουμε θέματα που όλη η κοινωνά τα συζητά και είναι καθεστώς σε όλο τον κόσμο» σημείωσε ο υπουργός Παιδείας. 

Ο κ. Γαβρόγλου απεκάλυψε επίσης ότι αύριο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει τη συγκρότηση επιτροπής η οποία θα μελετήσει τα οικονομικά της εκπαίδευσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα