Μπροστά από τις εξελίξεις: Η αναγκαιότητα για MBA σε έναν κόσμο που αλλάζει

Μπροστά από τις εξελίξεις: Η αναγκαιότητα για MBA σε έναν κόσμο που αλλάζει

Το Αlba Graduate Business School παρουσιάζει το ΜΒΑ και τα μεταπτυχιακά του προγράμματα στο προγραμματισμένο Info Session του την Τετάρτη 23 Μαΐου.

Nα κάνει κανείς MBA ή να μην κάνει; Μπορεί να εγγυηθεί ένα MBA την επιτυχία μιας επιχειρηματικής προσπάθειας; Αυτά και άλλα ερωτήματα θα επιχειρήσει να απαντήσει το Alba Graduate Business School, The American College of Greece, στην προγραμματισμένη ενημερωτική εκδήλωσή του για υποψήφιους φοιτητές, που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του στην Αθήνα (Ξενίας 6-8, Πλατεία Μαβίλη) την Τετάρτη 23 Μαΐου.

«Δεν είναι τo MBA, αλλά ποιο MBA» διευκρινίζει ο Παύλος Βλάχος, Ακαδημαϊκός Διευθυντής του The Alba MBA και συνεχίζει: «Η διοίκηση είναι επιστήμη και λιγότερο τέχνη. Χρειαζόμαστε όμως και τα δύο, και ένα καλό MBA πρέπει να έχει μείγμα μεθόδων και μαθημάτων που να καταπιάνονται και με τα δύο. Επιστήμη σημαίνει, μεταξύ άλλων, συστηματικότητα στην προσέγγιση προβλημάτων ή φαινομένων και, ειδικότερα, σημαίνει να χρησιμοποιώ και τα δύο συστήματα του εγκεφάλου μου – το reflective (σκέψη) και το reflexive (διαίσθηση). Αυτό ακριβώς πρέπει να κάνει ένα καλό MBA, αυτό προσπαθούμε να καταφέρουμε στο Αlba GraduateBusinessSchool και η προσπάθεια φαίνεται να αναγνωρίζεται».

Στο Info Session της Τετάρτης θα παρευρίσκονται καθηγητές και στελέχη του Alba για να ανταποκριθούν σε ερωτήματα των υποψήφιων φοιτητών σχετικά με τη σωστή επιλογή μεταπτυχιακού ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να συζητήσουν θέματα επαγγελματικής αποκατάστασης με την υπεύθυνη του γραφείου καριέρας, όσο και με στελέχη της αγοράς-αποφοίτους του Alba, οι οποίοι θα μοιραστούν τις προσωπικές τους ιστορίες και προκλήσεις.

Ακόμη, θα γίνει ενημέρωση σχετικά με τις υποτροφίες που έχει προκηρύξει το Alba για τα ακαδημαϊκά του προγράμματα, στην προσπάθειά του να προσελκύσει αιτήσεις με καλές ακαδημαϊκές ή επαγγελματικές επιδόσεις ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση των υποψηφίων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό – απαιτείται προεγγραφή


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα