Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Γνωστές οι πρακτικές της ΔΑΠ σε δίκτυα σημειώσεων

Το αδιαχώρητο επικρατούσε το πρωί στο ανοιχτό μάθημα-διαμαρτυρία που έγινε
 στο τμήμα Εκπαίδευσης και αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Χημείο.
Το ανοιχτό μάθημα διοργανώθηκε από τους διδάσκοντες καθηγητές,προκειμένου
 να εξηγήσουν στους φοιτητές αλλά και να δημοσιοποιήσουν,
ότι λόγω της αύξησης των φοιτητών από τις μετεγγραφές που φτάνει το 180%,
της μείωσης του διδακτικού και του διοικητικού προσωπικού,αλλά και της ανεπαρκούς 
κτηριακής και υλικοτεχνικής υποδομής,το μάθημα είναι αδύνατον να γίνει.
Στο συγκεκριμένο μάθημα όπου συμμετείχαν όλοι οι φοιτητές του τμήματος,
κάποιοι παρακολούθησαν το μάθημα όρθιοι,αλλά και στο πάτωμα,Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Το αδιαχώρητο επικρατούσε το πρωί στο ανοιχτό μάθημα-διαμαρτυρία που έγινε στο τμήμα Εκπαίδευσης και αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Χημείο. Το ανοιχτό μάθημα διοργανώθηκε από τους διδάσκοντες καθηγητές,προκειμένου να εξηγήσουν στους φοιτητές αλλά και να δημοσιοποιήσουν, ότι λόγω της αύξησης των φοιτητών από τις μετεγγραφές που φτάνει το 180%, της μείωσης του διδακτικού και του διοικητικού προσωπικού,αλλά και της ανεπαρκούς κτηριακής και υλικοτεχνικής υποδομής,το μάθημα είναι αδύνατον να γίνει. Στο συγκεκριμένο μάθημα όπου συμμετείχαν όλοι οι φοιτητές του τμήματος, κάποιοι παρακολούθησαν το μάθημα όρθιοι,αλλά και στο πάτωμα,Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Επίθεση από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΑΠ, μετά την αποκάλυψη από το News 24/7 του θέματος της τιμωρίας 106 φοιτητών από το Πανεπιστήμιο Πάτρας, λόγω ομαδικής αντιγραφής

"Την άποψη που έχει η ΔΑΠ σχετικά με την «αριστεία» στα Πανεπιστήμια" αποδεικνύει η αντίδραση της προσκείμενης, στη ΝΔ, φοιτητικής παράταξης, τονίζει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την υπόθεση τιμωρίας 106 φοιτητών από το Πανεπιστήμιο Πατρών για αντιγραφή εργασίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι συγκεκριμένοι φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών κατέθεσαν ακριβώς την ίδια εργασία σε μάθημα της εξεταστικής του περασμένου Ιουνίου, με αποτέλεσμα να μηδενιστούν στο επίμαχο μάθημα και να αποκλειστούν συνολικά από την εξεταστική του Σεπτεμβρίου, με βάση απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.

«Η άμεση αντίδραση των «παιδιών της ΟΝΝΕΔ» να ζητήσουν την άρση αυτής της ποινής, δίνει μία σαφή εικόνα για την άποψη που έχει η συγκεκριμένη παράταξη σχετικά με την «αριστεία» στα Πανεπιστήμια. Είναι γνωστό άλλωστε στους φοιτητές και τις φοιτήτριες ότι οι πρακτικές της ΔΑΠ περιλαμβάνουν δίκτυα σημειώσεων, κυκλώματα αντιγραφής, υπόγειες συνεννοήσεις με καθηγητές, κεράσματα σε μπουζούκια και ταξίδια αναψυχής» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι «φυσικά, η δική τους «αριστεία» επεκτείνεται στην υπεράσπιση όσων αντιγράφουν, με σκοπό να διατηρήσουν τις πελατειακές τους σχέσεις και να ενισχύσουν την εκλογική τους δύναμη. Μέσα από αυτή τη διαδικασία ακραίας υποτίμησης της ακαδημαϊκότητας και της επιστήμης, επιδιώκεται η συνολική απαξίωση της δημόσιας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε η μετάβαση σε ένα καθεστώς ιδιωτικών Πανεπιστημίων να μοιάζει με αναπόφευκτη επιλογή».

Επομένως, προστίθεται στην ανακοίνωση, η ανησυχία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν αφορά τις συνέπειες που θα έχει μία τέτοια τιμωρία για τις σπουδές των 106 φοιτητών/τριών, αλλά στην πραγματικότητα την προστασία των δικτύων αντιγραφής που έχει στήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια, προκειμένου να εξασφαλίζει τη εγκαθίδρυση ενός καθεστώτος αδιαφάνειας και συναλλαγής που ουδεμία σχέση έχει με τα συμφέροντα και τις ανάγκες της πλειοψηφίας της πανεπιστημιακής κοινότητας».

(Φωτογραφία αρχείου)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Φοιτητές αντέγραφαν ομαδικά στην Πάτρα και αποκλείστηκαν από την εξεταστική

ADVERTISING

SHARE: