Ντοκιμαντέρ από τη Γαλακτοκομική Σχολή. Σε πρώτο πλάνο ο Βαγγέλης Γιακουμάκης

Ντοκιμαντέρ από τη Γαλακτοκομική Σχολή. Σε πρώτο πλάνο ο Βαγγέλης Γιακουμάκης

Όταν η Γαλακτοκομική Σχολή βρισκόταν σε πρώτο πλάνο, με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη να παρουσιάζεται εν ώρα μαθήματος σε αίθουσα διδασκαλίας. Δείτε την εκπομπή του Ιανουαρίου 2014 με την Αθηνά Γεωργοπούλου, που κάνει το γύρο του διαδικτύου. Συγκέντρωση στο Σύνταγμα (Vid)

Η Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων ιδρύθηκε το 1914 και ξεκίνησε να υποδέχεται τους πρώτους φοιτητές το 1918. “Από τότε λειτουργεί αδιάκοπα, με στόχο την εκπαίδευση νέων ανθρώπων στο κομμάτι της Γαλακτοκομίας, κυρίως λόγω του γεωργικού και κτηνοτροφικού ενδιαφέροντος της περιοχής”, φαίνεται να δηλώνει σε τηλεοπτική εκπομπή της Αθηνάς Γεωργοπούλου (Παρέα με την Αθηνά), ο πρώην διευθυντής της σχολής το Ιανουάριο του 2014, Κώστας Μάντζαρης, μόλις ένα χρόνο πριν ο θάνατος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, “ταράξει τα ήσυχα νερά” της μεταποιητικής σχολής των Ιωαννίνων.

Μάλιστα, στο εν λόγω βίντεο, ο Βαγγέλης Γιακουμάκης εμφανίζεται στο 07:05 λεπτό, σε αίθουσα διδασκαλίας μαζί με τους συμμμαθητές του και το ήδη εν λόγω βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Μαθητές στη σχολή προέρχονται από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο, το Κονγκό, ακόμη και τη Μολδαβία. Παρ’ όλα αυτά, στην πλειοψηφία τους προέρχονται κυρίως, από την Κρήτη. Μειοψηφούν ακόμη και σήμερα οι κοπέλες, καθώς το επάγγελμα απαιτεί σωματικές ικανότητες και αντοχές. “Παρά την αυξημένη ζήτηση των τελευταίων ετών και τη στροφή των νέων σε χειρωνακτικά επαγγέλματα, λόγω κρίσης, η σχολή – λόγω έλλειψης καθηγητών και υποδομών – δεν μπορεί παρά 60 μόνο αιτήσεις από τις 200 περίπου κάθε έτος, να κάνει δεκτές. Υπάρχει μία εμφανής στροφή των νέων στον κλάδο της μεταποίησης”, ανέφερε στην κάμερα της εκπομπής, ο κ. Μάντζαρης.

Τα πλάνα της εκπομπής κάνουν ένα πέρασμα από τις εγκαταστάσεις, τα εργαστήρια, το οικοτροφείο, τις αιτήσεις και τι γίνεται σε περίπτωση απόρριψης, ενώ γίνεται μνεία στις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, αλλά και τις υποδομές.

Παρ’ όλα αυτά, τα σχόλια στο βίντεο επικεντρώνονται στα πλάνα που δείχνουν για λίγα λεπτά τον Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Δείτε την 25λεπτη εκπομπή:

 

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Στο μεταξύ, συγκέντρωση πραγματοποιείται το πρωί της Κυριακής στο Σύνταγμα στη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Οι “φίλοι του Βαγγέλη Γιακουμάκη” στο Facebook απηύθυναν για σήμερα το πρωί, συγκέντρωση μνήμης στην πλατεία Συντάγματος.

Όπως ανέφερε στο Mega, ο ιδιωτικός ερευνητής της οικογένειας του άτυχου 20χρονου φοιτητή, Γιώργος Τσούκαλης “η συγκέντρωση δεν αφορά μόνο την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, αλλά επεκτείνεται και σε άλλα θύματα του εκφοβισμού, όπως ο Άλεξ γιατί δεν είναι δυνατό να χάνονται τα παιδιά μας υπό αυτές τις συνθήκες”.

Ο κ. Τσούκαλης τόνισε επίσης ότι κατά τη δική του άποψη και “στη άκρη του μυαλού του υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί πίσω από αυτό τον άδικο θάνατο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα