Πανελλήνιες 2015: Απαιτητική η Φυσική. Ερώτηση από την εισαγωγή του βιβλίου στην Ιστορία

Πανελλήνιες 2015: Απαιτητική η Φυσική. Ερώτηση από την εισαγωγή του βιβλίου στην Ιστορία

Απαιτητικά τα θέματα στη Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, με τα οποία "έπεσε η αυλαία" των φετινών Πανελληνίων για χιλιάδες υποψήφιους. Βατά, αναμενόμενα και χωρίς ασάφειες τα θέματα στην Ιστορία. "Παγίδα" το θέμα από την εισαγωγή του βιβλίου. Καθηγητές από τα φροντιστήρια "Στόχος" και "Θεσμός" σχολιάζουν στο NEWS 247

Με το μάθημα της Φυσικής Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, αλλά και με την Ιστορία Κατεύθυνσης ολοκληρώνεται για τους περισσότερους υποψηφίους, η εξεταστική διαδικασία στις Πανελλήνιες 2015.

Ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου “Στόχος” , Αναστάσιος Γιαννακόπουλος αναλύει στο NEWS 247 σχετικά με την Ιστορία Κατεύθυνσης, ότι ουσιαστικά σήμερα επιτεύχθηκε η ισοφάριση των χαμηλών μορίων που πιθανόν “σκόραραν” χιλιάδες υποψήφιοι της Θεωρητικής Κατεύθυνσης στα Αρχαία, στην αρχή της εβδομάδας. Ο ίδιος σχολίασε ότι “τα φετινά θέματα στο μάθημα της Ιστορίας θεωρούνται αναμενόμενα και χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Με εξαίρεση το θέμα Β1 που απαιτούσε την άντληση πληροφοριών από δύο διαφορετικές ενότητες του προσφυγικού κεφαλαίου, τα υπόλοιπα θέματα της Ομάδας Α μπορούν να απαντηθούν χωρίς δυσκολία από τους καλά προετοιμασμένους μαθητές. Οι ασκήσεις της Ομάδας Β δεν κρίνονται απαιτητικές, καθώς παρά την έκτασή τους η σύνθεση των πληροφοριών του σχολικού βιβλίου και των παραθεμάτων δεν είχε σημαντικές δυσκολίες”.

Παράλληλα, αυτό που προκάλεσε έκπληξη στην εκπαιδευτική κοινότητα είναι ότι ένα από τα υποερωτήματα αφορούσε στην εισαγωγή του βιβλίου, αν και έπιανε μόλις 5 μονάδες στις 100. “Από την άλλη, αν και φέτος τα ερωτήματα ήταν πολλά, η απαιτούμενη έκταση της απάντησης ήταν σχετικά μικρή και σύντομη, γεγονός που επίσης, δεν είναι συνηθισμένο τα τελευταία 15 χρόνια της ίδιας εξεταζόμενης ύλης”.

Στο μεταξύ, ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας τα μαθήματα και οι συντελεστές βαρύτητας που αντιστοιχούν ανά πεδίο και ανά σχολές. Όλες οι αλλαγές!

Για τα θέματα Φυσικής Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, οι καθηγητές του φροντιστηρίου “Θεσμός” Γ. Παπαδήμας και Μ. Τσίγκος σχολιάζουν στο NEWS 247, ότι πρόκειται για απαιτητικά και με αρκετές δυσκολίες θέματα. Πιο αναλυτικά, σημειώνουν:

ΘΕΜΑ Α

Ήταν αναμενόμενο

ΘΕΜΑ  Β

Απαιτητικό

ΘΕΜΑ  Γ

Για πολύ καλά προετοιμασμένους  μαθητές

ΘΕΜΑ Δ

Πολύ απαιτητικό για πολύ καλά προετοιμασμένους υποψήφιους.

Τα φετινά θέματα περιέχουν περισσότερη φυσική σκέψη σε σχέση με τα περσινά.

Το NEWS 247 σε συνεργασία με τα φροντιστήρια ” Στόχος” και ” Θεσμός” σάς μεταδίδουν τα θέματα και τις απαντήσεις σε όλα τα μαθήματα.

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

Το πρόγραμμα σε ΑΟΘ και Ειδικά Μαθήματα

Οι πανελλήνιες ολοκληρώνονται στις 2 Ιουνίου με το μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.

Για τα ειδικά μαθήματα οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 17 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 24, ενώ η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί από 15 Ιουνίου ως και 26 Ιουνίου.

Οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9 Ιουνίου.

Οι βαθμοί θα ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου, ενώ οι βάσεις μετά τις 20 Αυγούστου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα