Πανελλήνιες 2015: Οι απαντήσεις στα μαθήματα κατεύθυνσης

Πανελλήνιες 2015: Οι απαντήσεις στα μαθήματα κατεύθυνσης

Κλιμακούμενης δυσκολίας τα φετινά θέματα στα μαθήματα Κατεύθυνσης. Βατά τα ζητούμενα στο μάθημα ΑΟΔΕ, περισσότερο απαιτητικά στη Νεοελληνική Λογοτεχνία. Τρίτη χρονιά που οι υποψήφιοι εξετάζονται στον Δ. Σολωμό

Απαιτητικά κρίνονται σε γενικές γραμμές από τους εκπαιδευτικούς, τα σημερινά θέματα στα τέσσερα μαθήματα Κατεύθυνσης, στα οποία διαγωνίστηκαν σήμερα χιλιάδες υποψήφιοι για τις Πανελλήνιες 2015.

Στη Νεοελληνική Λογοτεχνία, οι υποψήφιοι εξετάστηκαν σε ποιήματα του Διονύσιου Σολωμού (“Ο Κρητικός”) και του Κώστα Καρυωτάκη (“Της Θάλασσας Νεράιδα”). Η εκτίμηση των ειδικών είναι ότι τα ερωτήματα στα οποία κλήθηκαν να απαντήσουν οι υποψήφιοι είναι μέτριας δυσκολίας και ότι απευθύνονταν σε καλά προετοιμασμένους μαθητές. Σημειώνεται ότι, στις περυσινές εξετάσεις το 23,90% των υποψηφίων βαθμολογήθηκε από 15 έως 20, το 47,18% από 10 έως 14,9, ενώ το 28,93 % είχε γράψει κάτω από τη βάση.

Αντίθετα, πιο εύκολα ήταν τα πράγματα για τους υποψήφιους στο μάθημα Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, όπου πέρυσι σχεδόν οι μισοί μαθητές είχαν γράψει πάνω από 15.

Καλά προετοιμασμένους μαθητές απαιτούσαν τα θέματα στη Βιολογία Κατεύθυνσης, καθώς και καλή κατανόηση της εξεταστέας ύλης. Υψηλές ήταν πάντως οι επιδόσεις των υποψηφίων στις περυσινές πανελλαδικές, καθώς το 67,64% είχε γράψει πάνω από 15. Μεταξύ 10 και 14,9 είχε βαθμολογηθεί το 21,86% και κάτω από τη βάση το 10,49%.

Στη Χημεία – Βιοχημεία τέλος, τα θέματα της Χημείας απαιτούσαν καλή προετοιμασία, ενώ τα θέματα της Βιοχημείας κρίνονται σχετικά εύκολα.

Το NEWS 247 σε συνεργασία με τα φροντιστήρια ” Στόχος και ” Θεσμός ” σάς μεταδίδουν τα θέματα και τις απαντήσεις σε όλα τα μαθήματα.

Διαβάστε τα θέματα στα τέσσερα μαθήματα Κατεύθυνσης.

 

Οι απαντήσεις στα μαθήματα Κατεύθυνσης:

– Οι λύσεις ΑΟΔΕ

– Λύσεις Νεοελληνικής Λογοτεχνίας

 

– Λύσεις στη Χημεία – Βιοχημεία

– Λύσεις στη Βιολογία

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα