Πανελλήνιες 2015: Τα θέματα στην Ιστορία και τη Φυσική Κατεύθυνσης

Πανελλήνιες 2015: Τα θέματα στην Ιστορία και τη Φυσική Κατεύθυνσης

Με δύο μαθήματα Κατεύθυνσης "πέφτει η αυλαία" για την πλειοψηφία των μαθητών σε Ενιαία και Εσπερινά Λύκεια. Πώς διαμορφώνεται το πρόγραμμα στα ειδικά μαθήματα. Το ΝEWS 247 σε συνεργασία με τα φροντιστήρια "Στόχος" και "Θεσμός" θα σάς μεταδώσουν τις απαντήσεις

Σε Ιστορία Θεωρητικής Κατεύθυνσης και σε Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης εξετάζονται σήμερα, Παρασκευή, οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2015 και ουσιαστικά πέφτει η αυλαία της εξεταστικής περιόδου για την πλειοψηφία των υποψηφίων.

Στο μεταξύ ανακοινώθηκαν οι συντελεστές βαρύτητας ανά μάθημα και ανά πεδίο, καθώς και όλες οι αλλαγές που θα παρατηρηθούν σε σχολές, όπως Αστυφυλάκων, Πυροσβεστών, τμήματα σε Πολυτεχνείο, αλλά και τι πρέπει τελικά να προσέξουν στα μαθήματα Κατεύθυνσης οι υποψήφιοι.

Ήδη καθηγητές από τα φροντιστήρια “Στόχος” και “Θεσμός” αναφέρουν στο NEWS 247 ότι τα θέματα στη Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης ήταν ιδιαίτερα απαιτητικά, ενώ βατά, αναμενόμενα και χωρίς ασάφειες ήταν τα θέματα στην Ιστορία. “Παγίδα” θεωρείται το θέμα από την εισαγωγή του βιβλίου, αλλά και η ιδιαίτερη προσοχή που έπρεπε να δοθεί στην ανάλυση των πηγών.

Οι εξετάσεις ολοκληρώνονται στις 2 Ιουνίου για όσους έχουν επιλέξει το μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας, ενώ ακολουθούν εξετάσεις στα ενδοσχολικά μαθήματα σε όλα τα σχολεία.

Για τα ειδικά μαθήματα οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 17 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 24, ενώ η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί από 15 Ιουνίου ως και 26 Ιουνίου.

Οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9 Ιουνίου.

Οι βαθμοί θα ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου, ενώ οι βάσεις μετά τις 20 Αυγούστου.

Το πρόγραμμα των ειδικών μαθημάτων.

 

Το NEWS 247 σε συνεργασία με τα φροντιστήρια ” Στόχος” και ” Θεσμός” σάς μεταδίδουν τα θέματα και τις απαντήσεις σε όλα τα μαθήματα.

 

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ:

– ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

 

– ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα