Πανελλήνιες 2017: Οι απαντήσεις στη Νεοελληνική Γλώσσα για τα Ενιαία Λύκεια

Πανελλήνιες 2017: Οι απαντήσεις στη Νεοελληνική Γλώσσα για τα Ενιαία Λύκεια

Σε διασκευή της ομιλίας του Γρηγόρη Σκαλκέα διαγωνίστηκαν οι περίπου 85.000 υποψήφιοι των Γενικών Ενιαίων Λυκείων στις φετινές Πανελλήνιες 2017. Δείτε αναλυτικά τις απαντήσεις, σε συνεργασία με τα φροντιστήρια ΣΤΟΧΟΣ (Vid)

“Eύκολα διαχειρίσιμα ζητούμενα και χωρίς το κείμενο κατανόησης να παρουσιάζει ιδιαίτερη δυσκολία”, χαρακτηρίζονται τα θέματα, στα οποία κλήθηκε να διαγωνιστεί ο κύριος όγκος των υποψηφίων από τα Γενικά Ενιαία Λύκεια στις φετινές Πανελλήνιες 2017 και αφορούσαν στην Επιστήμη. Πέρυσι οι μαθητές διαγωνίστηκαν στο θέμα “Διαδίκτυο και Ανθρώπινες Σχέσεις”.

“Οι λοιπές ασκήσεις τύπου Β δεν παρουσίασαν ιδιαίτερη δυσκολία, μολονότι αρκετές σε αριθμό και όχι άμεσα συνδεδεμένες με τη θεωρία της Γ’ Λυκείου. Μάλιστα, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά επιλέχτηκε ως Β1 άσκηση, ο τύπος Σωστού – Λάθους. Στην Έκθεση διαχωρίζονται σαφώς τα δύο ζητούμενα και αφορούν στο ρόλο της επιστήμης για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων και τα ηθικά εφόδια του επιστήμονα, προκειμένου να αντεπεξέλθει στην ευόδωση αυτού του στόχου”, σχολίασε νωρίτερα στο News 24/7 η φιλόλογος Τόλια Παγώνα.

Υπενθυμίζουμε ότι οι μαθητές διαγωνίστηκαν σε διασκευή της ομιλίας του Γρηγόρη Σκαλκέα (30-12-2003), Έλληνα γιατρού, πανεπιστημιακού και μέλους της Ακαδημίας Αθηνών (της οποίας διετέλεσε και πρόεδρος το 2003) που άφησε τη σφραγίδα του στην μεταπολεμική Ιατρική, ενώ έγινε γνωστός καθώς υπήρξε ο γιατρός του πρωθυπουργού της Ελλάδας Ανδρέα Παπανδρέου στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, την περίοδο της τετράμηνης συνεχούς νοσηλείας του από τις 20 Νοεμβρίου του 1995 μέχρι τις 21 Μαρτίου του 1996, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Η θεματική ενότητα της Επιστήμης βρίσκεται στο σχολικό βιβλίο Έκθεση – Έκφραση, σελίδες 94-98.

Οι εξετάσεις για τα ΓΕΛ θα κρατήσουν 12 μέρες, ενώ οι μαθητές ΕΠΑΛ θα εξετάζονται για 15 μέρες. Τα ειδικά μαθήματα θα εξεταστούν από τις 22 έως τις 30 Ιουνίου.

Αύριο οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ διαγωνίζονται σε Μαθηματικά (Άλγεβρα), ενώ οι υποψήφιοι στα ΓΕΛ συνεχίζουν την Παρασκευή με τα κρίσιμα μαθήματα, υψηλού συντελεστή, δηλαδή την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και τα Μαθηματικά.

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ “ΣΤΟΧΟ”:

Πώς σχολίασε νωρίτερα μαθήτρια του 57ου Λυκείου Αμπελοκήπων το επίπεδο δυσκολίας στην Έκθεση:

Πηγή Φωτό: Sooc.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα