Πανελλήνιες 2017: Στους 105.000 οι υποψήφιοι για μία θέση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Πανελλήνιες 2017: Στους 105.000 οι υποψήφιοι για μία θέση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Αυξημένοι κατά περίπου 1.600 οι φετινοί υποψήφιοι για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στους 1.520 οι επιπλέον απόφοιτοι ΓΕΛ, σε σχέση με πέρυσι. Πόσες θέσεις διεκδικούν

Της Μίκας Κοντορούση

Ολοένα και περισσότεροι υποψήφιοι ρίχνονται στη μάχη των Πανελληνίων κάθε χρόνο, με τους φετινούς να αγγίζουν τους 104.965 μαθητές. Σημειώνεται ότι οι περσινοί υποψήφιοι ήταν 103.366.

Η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρείται στους μαθητές των γενικών Λυκείων, ο οποίοι αγγίζουν τους επιπλέον 1.520 σε σχέση με πέρυσι.

Λίγες μέρες πριν από την έναρξη των Πανελλαδικών που ξεκινούν με τα ΕΠΑ.Λ. στις 6 Ιουνίου και την επόμενη μέρα παίρνουν τη σκυτάλη τα γενικά Λύκεια με πρώτο μάθημα προς εξέταση τη Νεοελληνική Γλώσσα, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε και τα στοιχεία των φετινών υποψηφίων.

Φέτος, ο αριθμός εισακτέων αφορά 70.726 θέσεις συνολικά, με τα ΤΕΙ να επιβαρύνονται με 800 θέσεις, ενώ τα Πανεπιστήμια χάνουν μόλις 79 θέσεις σε σχέσεις με πέρσι.

Στο συνολικό αριθμό εισακτέων, το 10% αφορά τους υποψήφιους των προηγούμενων ετών που μπορούν να διεκδικήσουν με την ειδική κατηγορία ένα μέρος του συνόλου των θέσεων χωρίς νέα εξέταση.

Σε ρυθμούς Πανελλαδικών αλλά και προθεσμιών έχουν μπει και οι Στρατιωτικές, Αστυνομικές και Πυροσβεστικές Σχολές. Η προκήρυξη για τις Σχολές Ανθυποπυραγών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας έχει ήδη εκδοθεί και αναμένεται νέα με τον αριθμό εισακτέων. Σημειώνεται ότι πέρσι άνοιξαν για πρώτη φορά οι σχολές μέσω Πανελλαδικών, με το ενδιαφέρον να καταγράφεται ιδιαίτερα υψηλό, με βάση εισαγωγής τα 17.900 μόρια.

(Φωτό: Sooc)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα