Πανελλήνιες 2018: Με Βιολογία πέφτει η «αυλαία» των εξετάσεων για φέτος

Πανελλήνιες 2018: Με Βιολογία πέφτει η «αυλαία» των εξετάσεων για φέτος
Στιγμιότυπα από εξεταστικό κέντρο - Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Εξετάσεις τέλος με το κρίσιμο μάθημα που «ξεκλειδώνει» τις επιστήμες Υγείας και τις πολυπόθητες Ιατρικές. Πότε τελειώνουν τις Πανελλήνιες 2018 τα ΕΠΑ.Λ. Βασικές οδηγίες.

Στη Βιολογία εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι σε Ημερήσια και Εσπερινά Ενιαία Λύκεια στις Πανελλήνιες 2018, κλείνοντας ουσιαστικά τον κύκλο της φετινής εξεταστικής περιόδου. Υπενθυμίζεται ότι η Βιολογία είναι το κρισιμότερο μάθημα που οδηγεί στην πρόσβαση στις Ιατρικές σχολές και το Επιστημονικό Πεδίο για τις επιστήμες Υγείας.

Σε Μηχανές Εσωτερικής Καύσης, Ηλεκτρικές Μηχανές, Καλλιέργεια ανθοκομικών φυτών και Υγιεινή εξετάστηκαν χτες 18 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΕΠΑ.Λ., ενώ ακολουθούν τα ειδικά μαθήματα για τους υποψηφίους τα έχουν επιλέξει.  Οι εξετάσεις των ΕΠΑ.Λ. συνεχίζονται μέχρι 30 Ιουνίου.

Μέχρι στιγμής πάντως, η γενική εικόνα είναι ότι τα θέματα που έπεσαν φέτος ήταν σαφώς δυσκολότερα και απαιτητικότερα από πέρυσι. Αυτό οδηγεί σε χειρότερες επιδόσεις από το 2017 ως προς τα άριστα γραπτά,  γεγονός που θα αυξήσει τα ποσοστά των γραπτών σε χαμηλότερες επιδόσεις και θα προκαλέσει υπερσυγκέντρωση υποψηφίων στη βαθμολογική κλίμακα μεταξύ 10 και 15.

Μείνετε συντονισμένοι, καθώς το News24/7 σε συνεργασία με το φροντιστήριο ΘΕΣΜΟΣ θα σας μεταφέρουν τα θέματα και τις απαντήσεις.

Γενικές Οδηγίες

Όλοι οι εξεταζόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους:

  • Το δελτίο του εξεταζόμενου,
  • Την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο,
  • Δυο στυλό διαρκείας (μπλε ή μαύρο), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα
  • Και όποιος επιθυμεί μπορεί να έχει μαζί του ένα μπουκαλάκι νερό ή αναψυκτικό.

Τι δεν πρέπει να έχουν μαζί τους οι υποψήφιοι

Οι υποψήφιοι κατά την είσοδό τους στην αίθουσα της εξέτασης δεν επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό υγρό ή ταινία, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών ή επικοινωνίας, ή άλλα αντικείμενα, εκτός από αυτά που επιτρέπονται σύμφωνα με τις οδηγίες της Κ.Ε.Ε. ή της Διεύθυνσης Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων. Για τον έλεγχο υπεύθυνοι είναι οι επιτηρητές.

Αν ο υποψήφιος που εξετάζεται στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα φέρει μαζί του στην αίθουσα στην οποία εξετάζεται αντικείμενο ή αντιγράφει κατά τη διάρκεια της εξέτασης από βιβλίο ή οποιουδήποτε είδους σημειώσεις ή από γραπτό δοκίμιο άλλου εξεταζομένου, ή θορυβεί και δε συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των επιτηρητών επιχειρώντας να αντιγράψει ή εμποδίζοντας την εξέταση άλλων εξεταζομένων, απομακρύνεται από την αίθουσα εξέτασης και το γραπτό βαθμολογείται από τη Λυκειακή επιτροπή με τον κατώτερο βαθμό μηδέν (0).

Παράλληλα, η κατοχή κινητού τηλεφώνου από μαθητή, ανεξάρτητα αν είναι απενεργοποιημένο ή όχι, κατά την διάρκεια των Πανελλαδικών απολυτηρίων εξετάσεων, αυτομάτως μηδενίζει το γραπτό.

Οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2018 πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08.30 π.μ., μέχρι τις 15:00 μ.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 15.30 μ.μ., μέχρι τις 09:30 π.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 10:00 π.μ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα