Πανελλήνιες 2018: Τα θέματα στη Βιολογία Γενικής Παιδείας και Κατεύθυνσης

Πανελλήνιες 2018: Τα θέματα στη Βιολογία Γενικής Παιδείας και Κατεύθυνσης
Στιγμιότυπο από εξεταστικό κέντρο στο 3ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής Eurokinissi

Με τα θέματα της Βιολογίας για την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Γενικής Παιδείας, ολοκληρώνονται οι Πανελλήνιες για τον μεγαλύτερο όγκο υποψηφίων. Συνέχεια με ειδικά μαθήματα. Μείνετε συντονισμένοι στο News24/7 για τις απαντήσεις, σε συνεργασία με τα φροντιστήρια "ΘΕΣΜΟΣ".

Με το μάθημα της Βιολογίας της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Γενικής Παιδείας, πέφτει η αυλαία των φετινών Πανελληνίων για τον κυριότερο όγκο των υποψηφίων. Τη «σκυτάλη» στον εξεταστικό μαραθώνιο παίρνουν τα ειδικά μαθήματα που ξεκινούν στις 22 Ιουνίου και ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι τα σημερινά μαθήματα είναι κρίσιμα, αφενός για τους υποψηφίους της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών, καθώς η Βιολογία είναι μάθημα με αυξημένο συντελεστή 1.3 για την πρόσβαση σε Ιατρικές, Οδοντιατρικές και Φαρμακευτικές Σχολές, αφετέρου για όσους αναμένουν να ενισχύσουν τα μόριά τους και να «ξεκλειδώσουν» επιπλέον Πεδία.

Στα πανεπιστήμια, εκτός του νεοσύστατου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ο συνολικός αριθμός εισακτέων φέτος είναι 46.663 άτομα. Σε ό, τι αφορά τα TEL εκτός των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, ο συνολικός αριθμός εισακτέων φέτος είναι 23.396 άτομα, ενώ πέρυσι στα αντίστοιχα τμήματα ήταν 22.411 άτομα.

Από τις 461 σχολές και τμήματα πανεπιστημίων TEΙ, Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, Στρατιωτικών Σχολών και των Σχολών της Αστυνομικής και Πυροσβεστικής Ακαδημίας μοιράζονται τα 135 τμήματα και σχολές στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο, τα 247 στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο, τα 133 στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο και τα 172 στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο.

Αναλυτικά τα θέματα στη Βιολογία:

https://www.news247.gr/download/3510//422000/viologiagenikispaideias.pdf
https://www.news247.gr/download/5110//449000/viologiathekikonspoudon.pdf

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα