Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Αποσύρεται η διάταξη για την εξίσωση πτυχίων

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Αποσύρεται η διάταξη για την εξίσωση πτυχίων
Συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στη Βουλή. Δευτέρα 6 Νοέμβρη 2017. (EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης) eurokinissi

Ποια διάταξη αποσύρεται από το νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής που προκάλεσε τη μετωπική επίθεση Νίκου Φίλη προς τον υπουργό Παιδείας. Δείτε το επίμαχο άρθρο

Της Μίκας Κοντορούση

Σε έκτακτη απόσυρση διάταξης από το νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής προχωρά το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων μετά τις διαφορετικές ερμηνείες που διατυπώθηκαν αλλά και την επιδίωξή του να υπάρξει η όσο το δυνατόν ευρύτερη διακομματική συναίνεση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του, αποσύρεται από το άρθρο 19 την παράγραφο 1 του σ/ν για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής  Αττικής που θα εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου.

Για τη συγκεκριμένη ρύθμιση κατατίθεται σχετικό ερώτημα του Υπουργείου προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Υπενθυμίζεται ότι η διάταξη αυτή αφορά την εξίσωση τίτλων σπουδών των ελληνικών ΑΕΙ με πτυχία σπουδών Ανώτατης Εκπαίδευσης Διεθνών Οργανισμών, στους οποίους μετέχει η Ελληνική Δημοκρατία, χωρίς να απαιτείται ειδική πράξη αναγνώρισης,  δηλαδή η διαδικασία από τον ΔΟΑΤΑΠ. 

Η διάταξη αυτή έφερε άλλωστε σε ευθεία αντιπαράθεση τον πρώην υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη με τον Κώστα Γαβρόγλου. Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον υπουργό ότι ανοίγει την κερκόπορτα για ίδρυση ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, ενώ σημείωσε ότι δεν μπορεί με την εν λόγω διάταξη να παρακάμπτει το άρθρο 16 του Συντάγματος περί απαγόρευσης ίδρυσης ιδιωτικών ΑΕΙ στη χώρα, σημείο που αποτελούσε ανέκαθεν άλλωστε, σημείο τριβής και με την Αξιωματική αντιπολίτευση.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα