Παράταση στις ηλεκτρονικές εγγραφές στα Λύκεια

Παράταση στις ηλεκτρονικές εγγραφές στα Λύκεια

Με νέο έγγραφο από το υπουργείο Παιδείας, παρατείνονται οι ηλεκτρονικές εγγραφές για το επόμενο σχολικό έτος. Αναλυτικά οι νέες προθεσμίες

Από τις 14 έως και τις 31 Μαΐου ήταν αρχικά προγραμματισμένες οι εγγραφές στα Λύκεια της χώρας, ωστόσο με έγγραφο του υπουργείου Παιδείας, δόθηκε παράταση έως και την Τετάρτη 6 Ιουνίου και ώρα 22.00, άρα και μία μικρή ανάσα σε γονείς που δεν πρόλαβαν έως σήμερα να συμπληρώσουν την online αίτηση για την εγγραφή των παιδιών τους στα σχολεία της χώρας για το σχολικό έτος 2018-2019.

Από το υπουργείο διευκρινίζεται ότι: «Παρατείνεται η ημερομηνία υποβολής της «Ηλεκτρονικής Αίτησης Εγγραφής – Δήλωσης Προτίμησης», μαθητών μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές για το σχολικό έτος 2018-2019 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr μέχρι την Τετάρτη 6 Ιούνιου και ώρα 22.00 (10.00 μ.μ.)».

Το έγγραφο εστάλη σε όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και αφορά σε όσους μαθητές επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημοσίων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ.

Πάντως χτες, η online υπηρεσία ήταν απογοητευτική, καθώς το σύστημα κατέρρευσε από επιθέσεις DDoS, με αποτέλεσμα εκατοντάδες γονείς να αδυνατούν να εγγράψουν τα παιδιά τους. «Οι διευθύνσεις έχουν καταγραφεί και θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες. Παρακαλώ δοκιμάστε αργότερα», ήταν για αρκετές ώρες το μήνυμα που ενημέρωνε τους χρήστες για τις e-eggrafes.

Υπενθυμίζεται επίσης, ότι φέτος είναι απαραίτητη η κατοχή κωδικού Taxisnet για την ολοκλήρωση της εγγραφής των μαθητών, μέτρο που εφαρμόστηκε πέρυσι στα Επαγγελματικά Λύκεια και φέτος επεκτάθηκε σε ΓΕΛ και Εσπερινά. Στόχος πάντως του υπουργείου είναι να επεκταθεί σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες ως «μέρος της προσπάθειας για καθιέρωση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην εκπαίδευση και για τον αποφασιστικό περιορισμό της γραφειοκρατίας στα σχολεία».

Μάλιστα το υπουργείο ενημερώνει ότι «τα επόμενα βήματα, σε συνδυασμό με την απόδοση του μοναδικού, για κάθε μαθητή/-τρια, Αριθμού Μητρώου, θα απαλλάξουν τα σχολεία από τις καρτέλες, τα δικαιολογητικά για εγγραφή, τις αναγνωρίσεις γνησιότητας τίτλων, την ατελείωτη αλληλογραφία με υπηρεσίες και οργανισμούς, τις ταχυδρομικές ειδοποιήσεις Γονέων και Κηδεμόνων για απουσίες και πολλές άλλες γραφειοκρατικές διαδικασίες, που ταλαιπωρούν χρόνια τώρα όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Το νέο σύστημα θα βοηθήσει στην έγκαιρη δημιουργία τάξεων, τμημάτων τομέων και ειδικοτήτων, την έγκαιρη παραγγελία και διανομή των βιβλίων στους μαθητές, τη δίκαιη κατανομή του προσωπικού με βάση τις πραγματικές ανάγκες, την έγκαιρη πρόσληψη των αναπληρωτών και την κανονική λειτουργία των σχολείων».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα