“Παράθυρο” για την αύξηση μισθολογίων σε ακαδημαϊκούς

“Παράθυρο” για την αύξηση μισθολογίων σε ακαδημαϊκούς
ΑΘΗΝΑ-ΖΩΓΡΑΦΟΥ-Συγκέντρωση στην Πύλη της Πανεπιστημιούπολης πραγματοποιούν διοικητικοί υπάλληλοι, οι οποίοι συνεχίζουν για 11η εβδομάδα την απεργία τους κατά της διαθεσιμότητας.(EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) eurokinissi

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση Ευκλείδη Τσακαλώτου με μέλη της ΠΟΣΔΕΠ. Επί τάπητος, το μισθολόγιο, το ειδικό επίδομα διδασκαλίας και έρευνας για τους λέκτορες και το ζήτημα των συντάξεων μελών ΔΕΠ

Για την αναζήτηση λύσεων στο μισθολογικό και συνταξιοδοτικό πρόβλημα των πανεπιστημιακών δεσμεύτηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στη συνάντηση που είχε με την Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού).

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τις συνεχείς μειώσεις και την υποβάθμιση των αποδοχών των πανεπιστημιακών καθηγητών παρά την απόφαση του ΣτΕ, η οποία τις έκρινε αντισυνταγματικές.

Διαμαρτυρήθηκαν επίσης, για την ανακολουθία της κυβέρνησης μέχρι σήμερα, “καθώς το νέο μισθολόγιο των πανεπιστημιακών δεν ήταν προϊόν διαβούλευσης, αλλά κυβερνητικού αιφνιδιασμού παρά τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις έναν χρόνο πριν από τη νομοθέτησή του”.

Ο κ Τσακαλώτος υποσχέθηκε πως θα εξετάσει άμεσα προοπτικές επίλυσης συμπεριλαμβανομένων του ειδικού επιδόματος διδασκαλίας και έρευνας για τους λέκτορες, καθώς και των εκκρεμοτήτων με οφειλές μελών ΔΕΠ στους ΕΛΚΕ. Για το ζήτημα των συντάξεων των μελών ΔΕΠ παρέπεμψε στο αρμόδιο υπουργείο, όπως και για το θέμα επιβολής εισφορών ΕΦΚΑ στο κλινικό επίδομα και σε αμοιβές για ερευνητικό έργο μελών ΔΕΠ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα