Συνεχίζουν την αναστολή συγγραμμάτων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ οι εκδότες

Το αδιαχώρητο επικρατούσε το πρωί στο ανοιχτό μάθημα-διαμαρτυρία που έγινε
 στο τμήμα Εκπαίδευσης και αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Χημείο.
Το ανοιχτό μάθημα διοργανώθηκε από τους διδάσκοντες καθηγητές,προκειμένου
 να εξηγήσουν στους φοιτητές αλλά και να δημοσιοποιήσουν,
ότι λόγω της αύξησης των φοιτητών από τις μετεγγραφές που φτάνει το 180%,
της μείωσης του διδακτικού και του διοικητικού προσωπικού,αλλά και της ανεπαρκούς 
κτηριακής και υλικοτεχνικής υποδομής,το μάθημα είναι αδύνατον να γίνει.
Στο συγκεκριμένο μάθημα όπου συμμετείχαν όλοι οι φοιτητές του τμήματος,
κάποιοι παρακολούθησαν το μάθημα όρθιοι,αλλά και στο πάτωμα,Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Το αδιαχώρητο επικρατούσε το πρωί στο ανοιχτό μάθημα-διαμαρτυρία που έγινε στο τμήμα Εκπαίδευσης και αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Χημείο. Το ανοιχτό μάθημα διοργανώθηκε από τους διδάσκοντες καθηγητές,προκειμένου να εξηγήσουν στους φοιτητές αλλά και να δημοσιοποιήσουν, ότι λόγω της αύξησης των φοιτητών από τις μετεγγραφές που φτάνει το 180%, της μείωσης του διδακτικού και του διοικητικού προσωπικού,αλλά και της ανεπαρκούς κτηριακής και υλικοτεχνικής υποδομής,το μάθημα είναι αδύνατον να γίνει. Στο συγκεκριμένο μάθημα όπου συμμετείχαν όλοι οι φοιτητές του τμήματος, κάποιοι παρακολούθησαν το μάθημα όρθιοι,αλλά και στο πάτωμα,Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Αναστολής συνέχεια αποφάσισαν οι εκδότες και μέλη του Συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικού Βιβλίου. Νέα συνέλευση σήμερα, με το υπουργείο Παιδείας να καταβάλλει οφειλές. Μέχρι πότε θα συνεχιστεί η αναστολή

Σκληραίνουν τη στάση τους οι εκδότες των φοιτητικών συγγραμμάτων συνεχίζοντας την αναστολή διανομής για άλλες 10 μέρες.

Συγκεκριμένα, σήμερα κατά τη γενική συνέλευση με εκδότες-μέλη του Συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικού Βιβλίου (ΣΕΕΒΙ) αποφασίστηκε ολιγοήμερη παράταση μέχρι και τις 30 Οκτώβρη όπου θα επανεξεταστεί το θέμα, καθώς όπως σημειώνουν, δεν έλαβαν τις απαραίτητα εχέγγυα από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Ειδικότερα, την περασμένη Τετάρτη είχαν συνάντηση με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Γιώργο Αγγελόπουλο, ο οποίος αν και τους είχε υποσχεθεί γραπτό χρονοδιάγραμμα για την αποπληρωμή των χρεών του ακαδημαϊκού έτους 2016-2017, τελικά, όπως αναφέρουν εκδότες, δεν τους έδωσε κάτι απτό παρά μόνο προφορικές υποσχέσεις.

Πάντως, το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να καταβάλλει τμηματικά τα οφειλόμενα ποσά και όπως όλα δείχνουν, μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η αποπληρωμή του εαρινού εξαμήνου 2016.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Χωρίς συγγράμματα μένουν οι φοιτητές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

ADVERTISING

SHARE: