Τα ποσά που πήρε το κάθε ΑΕΙ και ΤΕΙ για το στεγαστικό επίδομα

Τα ποσά που πήρε το κάθε ΑΕΙ και ΤΕΙ για το στεγαστικό επίδομα
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Το «μπαλάκι» στα Ιδρύματα πετάει το υπουργείο Παιδείας, για την μη καταβολή του στεγαστικού επιδόματος. Αναλυτικοί πίνακες καταβολής των στεγαστικών επιδομάτων σε φοιτητές για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 σε όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Στα 33.325.000 ευρώ ανέρχεται το ποσό που κατέβαλε συνολικά το υπουργείο Παιδείας έως στα τέλη Δεκεμβρίου 2017 για την έγκαιρη καταβολή του στεγαστικού επιδόματος των φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017. Με αυτή τη διευκρίνιση, η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου δίνει τέλος πρακτικά σε πλήθος ερωτημάτων από γονείς και φοιτητές που διαμαρτύρονται για την μέχρι σήμερα μη καταβολή, ενώ την ίδια στιγμή, το υπουργείο πετάει πρακτικά το «μπαλάκι» στα Πανεπιστήμια που έχουν την πλήρη ευθύνη.

«Αναγνωρίζοντας τις ανάγκες των φοιτητών και θέτοντας ως άμεση προτεραιότητα την έγκαιρη καταβολή του στεγαστικού επιδόματος που εξασφαλίζει την ομαλή συνέχιση των σπουδών τους, το υπουργείο κατέβαλε τα απαιτούμενα ποσά στους λογαριασμούς των Ιδρυμάτων εντός 20ημέρου από την ημερομηνία υποβολής των σχετικών αιτημάτων χρηματοδότησης», διευκρινίζει το υπουργείο.

«Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο επίσπευσε τη διαδικασία», συνεχίζει η ανακοίνωση «δημιουργώντας ηλεκτρονική εφαρμογή αιτήσεων για πρώτη φορά και παρά το γεγονός ότι εξασφάλισε εγκαίρως τις σχετικές πιστώσεις, οι υπηρεσίες μας γίνονται συχνά αποδέκτες διαμαρτυριών για μη έγκαιρη καταβολή του επιδόματος των 1.000 ευρώ στους δικαιούχους».

Προκειμένου μάλιστα να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια ως προς τη διαδικασία, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε το ύψος και την ημερομηνία εξόφλησης των ποσών ανά Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ.

«Γίνεται σαφές από όλα τα παραπάνω ότι η όποια καθυστέρηση στην καταβολή δεν οφείλεται σε ολιγωρία του υπουργείου. Σημειώνεται, τέλος, ότι αιτήματα χρηματοδότησης που υποβάλλονται εντός του οικονομικού έτους 2018 ικανοποιούνται άμεσα», καταλήγει η διευκρίνιση.

https://www.news247.gr/download/7236//220000/stegastiko2017.pdf

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα