Αποτρόπαιες δολοφονίες αδέσποτων στη Φθιώτιδα

Αποτρόπαιες δολοφονίες αδέσποτων στη Φθιώτιδα

Τρία δηλητηριασμένα σκυλιά εντοπίστηκαν τη Παρασκευή στο Μαρίνι του δήμου Στυλίδας στη Φθιώτιδα - Με επικήρυξη των ενόχων προειδοποιεί η δημοτική αρχή

Επίθεση με φόλες δέχθηκαν αδέσποτα σκυλιά χθες το βράδυ στο Μαρίνι του δήμου Στυλίδας. Τα σκυλιά δηλητηριάστηκαν με φόλα ενώ κάτοικοι του οικισμού που τα φρόντιζαν χαρακτηρίζουν απάνθρωπο τον δράστη που σκότωσε τα ζώα. Παράλληλα αναφέρουν πως πολλά ακόμη σκυλιά έχουν εξαφανιστεί και εκφράζονται φόβοι πως είναι επίσης νεκρά και δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί.

Το γεγονός καταγγέλλει με ανακοίνωσή του και ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος Φθιώτιδας:

“Την Παρασκευή 16-3-2018 στο Μαρίνι Φθιώτιδας βρέθηκαν νεκρά από φόλα τέσσερα ενήλικα υγιή σκυλιά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμπολίτες μας με ελαφριά συνείδηση δολοφονούν με αυτόν τον βασανιστικό τρόπο (η φόλα είναι τοξικό δηλητήριο που προκαλεί ασφυξία, αφόρητο πόνο,εμετούς,διάρροιες,σπασμούς κλπ).

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας καταδικάζει αυτή την πράξη και καλεί την Εισαγγελία Λαμίας να αναζητήσει τους ενόχους καθώς η θανάτωση ζώων είναι πράξη παράνομη και τιμωρείται με φυλάκιση 1 έως 5 έτη και χρηματικό πρόστιμο έως 30.000 ευρώ για κάθε ζώο (Ν.4235/14). 

Καλεί επίσης τον Δήμο Στυλίδας να καταδικάσει με επίσημη ανακοίνωση τον ανήθικο αυτό τρόπο εξόντωσης και να καλέσει τους πολίτες που γνωρίζουν ανάλογα περιστατικά θανάτωσης και κακοποίησης να τα καταγγέλλουν στην αστυνομία προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον τέτοιες αποτρόπαιες και βάρβαρες ενέργειες. Πόσο μάλλον που έχει πλέον αποδειχτεί επιστημονικά πως όσοι κακοποιούν ανυπεράσπιστα ζώα επιδεικνύουν και βάναυση συμπεριφορά απέναντι σε ανθρώπους.

Τον καλούμε τέλος να εφαρμόσει επιτέλους όσα ορίζει ο Νόμος για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων γιατί εξαιτίας της ανεπαρκούς πολιτικής τα ζώα γίνονται δύο φορές θύματα των ασυνείδητων ανθρώπων και δυσφημείται έτσι παγκόσμια ένας παραθαλάσσιος τουριστικός δήμος.”

Καταδικάζουμε απερίφραστα την αποτρόπαια πράξη

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, καταδικάζει την αποτρόπαια πράξη και τονίσει πως η δημοτική αρχή θα κινήσει όλες τις νομικές διαδικασίες κατά των δραστών.

Πληροφορίες: Tvstar

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα