Επικίνδυνα απόβλητα εντοπίστηκαν στον Ασπρόπυργο

Παράνομη χωματερή του δήμου Ναυπλιέων στην παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο. Η Καραθώνα είναι μια ελεύθερη παραλία που εδώ και δεκάδες χρόνια χρησιμοποιούν οι κάτοικοι του Ναυπλίου, της Αργολίδας και χιλιάδες επισκέπτες. Ο ΕΟΤ, στον οποίο παραχωρήθηκε η Καραθώνα ως προς τη χρήση, από το 1968  δεν αξιοποίησε την περιοχή. Η ιστορία της Καραθώνας ξεκίνησε με σχέδιο παραχώρησής της σε ξένους για τη δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας και συνεχίστηκε με προγραμματικές συμβάσεις. Επίσης ακούστηκαν πολλές προτάσεις αλλά και μεγαλεπήβολα σχέδια για τουριστικές εγκαταστάσεις. Από το 2006 λειτουργεί η χωματερή στη νοτιοανατολική πλευρά της παραλίας. Άρχισε σαν σταθμός μεταφόρτωσης και εξελίχτηκε σε παράνομη χωματερή του Δήμου Ναυπλιέων για την οποία έχουν επιβληθεί και πρόστιμα. Τους καλοκαιρινούς μήνες η οσμή από την χωματερή καταντά ανυπόφορη, ενώ είναι πρόσφατο το γεγονός λουόμενοι να εγκαταλείπουν την παραλία έπειτα από την εκδήλωση πυρκαγιάς καθώς οι καπνοί ήταν πυκνοί και η μυρωδιά από τα καμένα σκουπίδια ήταν αφόρητη. Εξάλλου κάτοικοι και οικολογικές οργανώσεις διαμαρτύρονται για τις επιπτώσεις που έχει υποστεί το οικοσύστημα της περιοχής από τη διαμορφωμένη κατάσταση. 
(EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)
Παράνομη χωματερή του δήμου Ναυπλιέων στην παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο. Η Καραθώνα είναι μια ελεύθερη παραλία που εδώ και δεκάδες χρόνια χρησιμοποιούν οι κάτοικοι του Ναυπλίου, της Αργολίδας και χιλιάδες επισκέπτες. Ο ΕΟΤ, στον οποίο παραχωρήθηκε η Καραθώνα ως προς τη χρήση, από το 1968 δεν αξιοποίησε την περιοχή. Η ιστορία της Καραθώνας ξεκίνησε με σχέδιο παραχώρησής της σε ξένους για τη δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας και συνεχίστηκε με προγραμματικές συμβάσεις. Επίσης ακούστηκαν πολλές προτάσεις αλλά και μεγαλεπήβολα σχέδια για τουριστικές εγκαταστάσεις. Από το 2006 λειτουργεί η χωματερή στη νοτιοανατολική πλευρά της παραλίας. Άρχισε σαν σταθμός μεταφόρτωσης και εξελίχτηκε σε παράνομη χωματερή του Δήμου Ναυπλιέων για την οποία έχουν επιβληθεί και πρόστιμα. Τους καλοκαιρινούς μήνες η οσμή από την χωματερή καταντά ανυπόφορη, ενώ είναι πρόσφατο το γεγονός λουόμενοι να εγκαταλείπουν την παραλία έπειτα από την εκδήλωση πυρκαγιάς καθώς οι καπνοί ήταν πυκνοί και η μυρωδιά από τα καμένα σκουπίδια ήταν αφόρητη. Εξάλλου κάτοικοι και οικολογικές οργανώσεις διαμαρτύρονται για τις επιπτώσεις που έχει υποστεί το οικοσύστημα της περιοχής από τη διαμορφωμένη κατάσταση. (EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Τεράστιος όγκος εναποτιθέμενων αποβλήτων βρέθηκε μετά από καταγγελία, στην περιοχή του Ρουπακίου, στον Ασπρόπυργο

Ποσότητες επικίνδυνων αποβλήτων στην περιοχή του Ρουπακίου, στον Ασπρόπυργο, εντόπισε κλιμάκιο του Τμήματος Ελέγχου, Μετρήσεων και Υδροοικονομίας Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με τους επιθεωρητές Περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και την Περιβαλλοντική Αστυνομία, μετά από καταγγελία, την περασμένη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, εντόπισαν τεράστιο όγκο εναποτιθέμενων ΑΕΚΚ (Απόβλητα Εκσκαφών Κατασκευών και Κατεδαφίσεων) περιμετρικά κτηνοτροφικής εγκατάστασης, καθώς και παλετοδεξαμενές επικίνδυνων αποβλήτων, οχήματα τέλους ζωής, λάστιχα και σωροί εμποτισμένης ξυλείας.

Αμέσως ενημερώθηκαν Υγειονομικές Ελεγκτικές Διευθύνσεις για περεταίρω ελέγχους στα σταβλιζόμενα ζώα, ενώ κινήθηκαν όλες οι διαδικασίες για την επιβολή κυρώσεων και την απόσυρση-αποκατάσταση του χώρου.

(Φωτογραφία αρχείου)

ADVERTISING

SHARE: