Ήρθαν τα καλαμάκια χωρίς πλαστικό

Ήρθαν τα καλαμάκια χωρίς πλαστικό
Νεα καλαμακια για καφε και αναψηκτικα απο πεπιεσμενο χαρτι κανουν σταδιακα την εμφανιση τιους σε πολλα καταστηματα στην Αθηνα καταργωντας ετσι την χρηση των πλαστικων Eurokinissi

Η τάση για περιορισμό ή ακόμα και κατάργηση της χρήσης του πλαστικού σε προϊόντα καθημερινής, μαζικής κατανάλωσης, κερδίζει σταθερά έδαφος. Κάτι η περιβαλλοντική συνείδηση που ενισχύεται, κάτι η μόδα...έκαναν την εμφάνισή τους στην αγορά τα πρώτα καλαμάκια χωρίς πλαστικό. Ο καφές γίνεται έτσι περισσότερο φιλική προς το περιβάλλον συνήθεια.

Νέα καλαμάκια για καφέ και αναψυκτικά από πεπιεσμένο χαρτί κάνουν σταδιακά την εμφάνισή τους και στην ελληνική αγορά, σε καταστήματα τη Αθήνας, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί ή να καταργηθεί τελικά η χρήση πλαστικού.

Στη φωτογραφία βλέπετε ένα δείγμα, που δοκιμάστηκε με επιτυχία σε ποτήρια με παγωμένο καφέ φρέντο καπουτσίνο, ή φρέντο εσπρέσο.

Ταυτόχρονα, στην διεθνή αγορά πληθαίνουν οι εναλλακτικές “πατέντες” για τον ίδιο σκοπό, με βρετανικά καταστήματα να δοκιμάζουν μεταξύ άλλων, καλαμάκια από ζυμάρι (πάστα).

Μοιάζουν με χοντρό μακαρόνι και έγιναν δεκτά με ενθουσιασμό από τους πελάτες τους, ενώ οι καταστηματάρχες σημειώνουν ότι δεν πρέπει να τα χρησιμοποιούν πάντως όσοι πιθανόν έχουν αλλεργία στην γλουτένη!

Ο ηθοποιός Χαβιέ Μπαρδέμ συμμετέχει σε διεθνή καμπάνια για να καταργηθούν τα πλαστικά καλαμάκια AP

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ σε διεθνή καμπάνια: “όχι στα πλαστικά καλαμάκια”

Καθώς η μάχη κατά της χρήσης πλαστικού παίρνει διεθνώς διαστάσεις, ο βραβευμένος ηθοποιός Χαβιέ Μπαρδέμ που διακρίνεται για την ευαισθησία του σχετικά με το Περιβάλλον, εμφανίζεται ως κεντρικό πρόσωπο σε καμπάνια γνωστής μάρκας ουίσκι.

Στην συγκεκριμένα καμπάνια, η συγκεκριμένη μάρκα ουίσκι θα κάνει δωρεά ενός δολαρίου για κάθε καταναλωτή που θα θελήσει να στείλει μία φωτογραφία “σέλφι” , ώστε να συμβάλει στην προσπάθεια περιορισμού της χρήσης πλαστικού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα