Πλοιοκτήτης ‘Αγία Ζώνη ΙΙ”: ‘Κατέθεσα στοιχεία που γίνονται εις βάρος της εταιρείας μου’

Πλοιοκτήτης ‘Αγία Ζώνη ΙΙ”: ‘Κατέθεσα στοιχεία που γίνονται εις βάρος της εταιρείας μου’
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΤΩΝ ΜΜΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ Δ/Ξ βΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙβ ΜΕ ΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ. Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017 (eurokinissi//ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

«Κατέθεσα στοιχεία στην Εισαγγελία που γίνονται εις βάρος της εταιρείας μου» δήλωσε ο ιδιοκτήτης του «Αγ. Ζώνη ΙΙ»

«Ήρθα να καταθέσω στην Εισαγγελία στοιχεία που γίνονται εις βάρος της εταιρείας μου» δήλωσε το μεσημέρι, εξερχόμενος από το δικαστικό μέγαρο Πειραιά, ο ιδιοκτήτης του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ», Θεόδωρος Κουντούρης.

Η συνήγορος του ιδιοκτήτη του δεξαμενόπλοιου ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ο κ. Κουντούρης φαίνεται ενοχλημένος από το γεγονός ότι ενώ η εταιρεία του είναι υπεύθυνη για τη όλη διαχείριση της απορρύπανσης στις παράκτιες περιοχές αλλά και στην απάντληση των καυσίμων από το βυθισμένο πλοίο, την ίδια ώρα τού επιβάλλονται ενέργειες από τις αρμόδιες Αρχές, με τις οποίες δεν συμφωνεί.

Εν τω μεταξύ, το πετρελαιοφόρο «Aegean breeze 1», μετά από σχετικό έγγραφο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, θα απαντλήσει τα υπόλοιπα καύσιμα που βρίσκονται στις δεξαμενές του βυθισμένου δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» στον Σαρωνικό. Το συγκεκριμένο πλοίο βρίσκεται ήδη στο σημείο του ναυαγίου.

Την απάντληση των καυσίμων διεκδικούσε, σύμφωνα με πληροφορίες, και άλλη εταιρεία με το πλοίο «Siros».

Τα δύο πλοία ανήκουν σε διαφορετικές εταιρείες και η μία έχει αιτηθεί να απαντλήσει το πετρέλαιο ως πετρελαιοειδή κατάλοιπα και η άλλη ως φορτίο.

Σημειώνεται, ότι έως τώρα την επιχείρηση απάντλησης των καυσίμων από το ναυαγισμένο πλοίο είχε το δεξαμενόπλοιο «Lassea», τα πιστοποιητικά ασφαλείας του οποίου έληξαν, ενώ μετά από έλεγχο λιμενικών και τελωνειακών στις δεξαμενές έρματος του πλοίου εντοπίστηκαν ποσότητες πετρελαιοειδών μιγμάτων χωρίς τα νόμιμα παραστατικά.

Στο «Lassea» είχαν φορτωθεί 1.533 κυβικά πετρελαιοειδών με απάντληση από το βυθισμένο πλοίο «Αγία Ζώνη ΙΙ» στον Σαρωνικό, τα οποία αναμένεται να αδειάσει το δεξαμενόπλοιο, με εισαγγελική εντολή, σε δεξαμενές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα