Σαντορίνη: Τριάντα κιλά πλαστικής σακούλας βρήκαν στο στομάχι φάλαινας

Σαντορίνη: Τριάντα κιλά πλαστικής σακούλας βρήκαν στο στομάχι φάλαινας
θάνατος θηλαστικού λόγω θαλάσσιων απορριμάτων cyclades24.gr

Το θηλαστικό μήκους 9 μέτρων και βάρους 7 τόνων πέθανε από γαστρικό σοκ - Η ρύπανση των υδάτων αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα του 21ου αιώνα

Έκπληκτοι έμειναν οι ειδικοί που έκαναν νεκροτομή στο ζώο μόλις αντίκρισαν 30 κιλά πλαστικής σακούλας. Αυτή ήταν και η αιτία που οδήγησε στο τραγικό θάνατο του άτυχου θηλαστικού, επαναφέροντας στο προσκήνιο το μεγάλο πρόβλημα των αποβλήτων στα θαλάσσια ύδατα.

Όπως έγινε γνωστό, η φάλαινα μήκους 9 μέτρων πέθανε από γαστρικό σοκ που προκλήθηκε από τη κατάποση πλαστικού. Η φάλαινα δεν κατάφερε να αποβάλει τα πλαστικά από το πεπτικό σύστημά της, γεγονός που οδήγησε το θηλαστικό στο να πάθει περιτονίτιδα και εν τέλει να καταλήξει.

Έμπειρος δύτης, εντόπισε το κήτος περνώντας από το σημείο. «Είναι μια μεγάλη φάλαινα που την έβγαλε η θάλασσα έξω και δυστυχώς δεν την πήρε είδηση κανείς» ανέφερε, τονίζοντας στη συνέχεια ότι «η αίσθηση είναι περίεργη μπροστά σε μια τέτοια εικόνα»

Τα πλαστικά στις θάλασσες και τους ωκεανούς αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους και απειλές που ταλανίζουν το θαλάσσιο οικοσύστημα. Το γεγονός αυτό οδηγεί όλο και περισσότερα ζώα στο θάνατο εξαιτίας των ανθρώπινων απορριμάτων που βρίσκονται στο περιβάλλον όπου ζουν. Άλλωστε το ποσοστό θανάτου λόγω απορριμάτων είναι εξαιρετικά μεγαλύτερο από αυτό της κλιματικής αλλαγής.

Τα θαλάσσια απορρίμματα, κυρίως με τη μορφή των πλαστικών, αποτελούν ένα διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα για τους ωκεανούς του κόσμου τον 21αιώνα. Τέτοιες εικόνες αναμφίβολα αποτυπώνουν το μέγεθος του ζητήματος.

θάνατος φάλαινας cyclades24

νεκρή φάλαινα cyclades24

μέσα στο στομάχι της φάλαινας υπήρχαν πάνω από 30 κιλά πλαστικής σακούλας cyclades24


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα