6ο προσυνέδριο ΝΔ: Μόλις ένας στους δέκα πολίτες ικανοποιημένος από την επαφή του με το δημόσιο

6ο προσυνέδριο ΝΔ: Μόλις ένας στους δέκα πολίτες ικανοποιημένος από την επαφή του με το δημόσιο

Τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου για την καθημερινότητα και την ασφάλεια των πολιτών παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του σχετικού προσυνεδρίου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Αθήνα

Με την έναρξη των εργασιών του 6ου Προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα με θέμα «Για την καθημερινότητα και την ασφάλεια των Ελλήνων» παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου που σχεδίασε η ομάδα Προγράμματος του Κόμματος.

Στο ερωτηματολόγιο συμμετείχαν 14.648 πολίτες, καταθέτοντας τις απόψεις τους.

Με βάση τις απαντήσεις τους:

▪ Μόλις 1 στους 10 πολίτες εκφράζει ικανοποίηση από την επαφή του με το Δημόσιο.

▪ Θεωρούν τη γραφειοκρατία και την έλλειψη ηλεκτρονικών υπηρεσιών ως τα βασικά προβλήματα στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο.

▪ Προτάσσουν τη διεύρυνση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, την αξιολόγηση των στελεχών και των υπηρεσιών και τον περιορισμό των γραφειοκρατικών διαδικασιών για τη βελτίωση της λειτουργίας του Δημοσίου.

▪ Συμφωνούν με την άποψη ότι αρκετές δραστηριότητες που σήμερα εκτελεί η δημόσια διοίκηση, μπορεί να γίνονται αποτελεσματικότερα και φθηνότερα από τον ιδιωτικό τομέα.

▪ Αναδεικνύουν τους πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες στους οποίους οφείλονται οι καθυστερήσεις στην απονομή Δικαιοσύνης.

▪ Πιστεύουν ότι οι άδειες των κρατουμένων πρέπει να χορηγούνται υπό προϋποθέσεις ανάλογα με τη βαρύτητα του αδικήματος που έχουν διαπράξει.

▪ Εκφράζουν σθεναρά την άποψη ότι η μηδενική ανοχή σε κάθε μορφή βίας αποτελεί προϋπόθεση πραγματικής ελευθερίας.

Υπενθυμίζεται, ότι το ερωτηματολόγιο δεν αποτελεί επιστημονική δημοσκόπηση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία

ADVERTISING

SHARE: