Αδριανούπολη: Κινητικότητα στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Αδριανούπολη: Κινητικότητα στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ επρόκειτο να οδηγηθούν στο δικαστήριο της τουρκικής πόλης- Τζανακόπουλος: Δεν επιβεβαιώνεται μεταγωγή στα δικαστήρια

Να δώσουν συμπληρωματικές πληροφορίες κλήθηκαν από τις τουρκικές αρχές οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που παραμένουν προφυλακισμένοι στις φυλακές της τουρκικής πόλης εν αναμονή της δίκης τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, το στοιχείο που τους ζητήθηκε επισήμως είναι τα PIN των κινητών τους, τα οποία όμως, βρίσκονται από την πρώτη στιγμή της σύλληψής τους στα χέρια των τουρκικών αρχών και ήδη έχουν αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της τουρκικής αστυνομίας, στην Άγκυρα.

Το μεσημέρι της Τρίτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε ότι ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα δεν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες περί μεταφοράς τους στα δικαστήρια, πληροφορία που είχε μεταδώσει νωρίτερα το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. “Η κυβέρνηση εξακολουθεί να παίρνει διπλωματικές και πολιτικές πρωτοβουλίες για την διευθέτηση του ζητήματος και την εξασφάλιση της επιστροφής τους στη χώρα μας το συντομότερο δυνατόν”, είπε ο κ.Τζανακόπουλος.

Οι δύο Έλληνες συνελήφθησαν από τις τουρκικές Αρχές την 1 Μαρτίου στην περιοχή Καστανιών στον Έβρο. Σημειώνεται ότι έως τώρα ήταν γνωστό ότι οι δικηγόροι του ανθυπολοχαγού Αγγελου Μητρετώδη και του λοχία ΕΠΟΠ Δημήτρη Κούκλατζη επρόκειτο να συναντηθούν με τον εισαγγελέα της Αδριανούπολης στις 30 του μήνα. Η κινητικότητα από την τουρκική πλευρά πάντως, διαφάνηκε και από το γεγονός ότι αναβλήθηκε για την Παρασκευή η προγραμματισμένη για χθες, Δευτέρα, επίσκεψη των γονιών των δύο στρατιωτικών στα παιδιά τους που συμπληρώνουν πλέον 20 μέρες κρατούμενοι στην Τουρκία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα