Αιχμές Λάμπρου κατά Τόσκα και όσων ‘ζητούν να γίνουμε κανονικό κόμμα’

Αιχμές Λάμπρου κατά Τόσκα και όσων ‘ζητούν να γίνουμε κανονικό κόμμα’

Το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ και στέλεχος των 53+ κάλεσε το 2ο συνέδριο να στείλει το μήνυμα ότι “δε θα γίνουμε ποτέ σαν κι αυτούς”, καθώς όπως είπε: “Ζητούν να γίνουμε κανονικό κόμμα, κάτι σαν το ΠΑΣΟΚ “ και δήλωσε “Ο συμβιβασμός δεν μπορεί να γίνει στρατηγική επιλογή”

Να διαφυλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ την ταυτότητα του ζήτησε ουσιαστικά σε μία αιχμηρή παρέμβαση το μέλος της πολιτικής γραμματείας του κόμματος και στέλεχος των 53+, Πάνος Λάμπρου, μιλώντας στο 2ο συνέδριο.

“Δε τους φτάνει η ήττα του καλοκαιριού του 2015, τώρα ζητούν με θράσος να υιοθετήσουμε το μνημόνιο, να πούμε ότι το θέλαμε, ότι είναι μέρος του προγράμματος μας”, είπε ο κ.Λάμπρου, φωτογραφίζοντας παράγοντες εντός και εκτός της χώρας.

“Η απάντηση του συνεδρίου πρέπει να είναι ότι η υπογραφή μας ήταν αποτέλεσμα εκβιασμών, με το πιστόλι στον κρόταφο. Τους επιστρέφουμε την πατρότητα του μνημονίου. Δικό μας είναι το παράλληλο πρόγραμμα” συνέχισε, στη γραμμή των 53+ που είχε εκφραστεί και με το κείμενο παρέμβασης νωρίτερα, πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να υπεραμύνεται της συμφωνίας αλλά να την αποποιείται.

“Ζητούν να γίνουμε ένα κανονικό κόμμα, να ξεχάσουμε το παρελθόν μας, να φορέσουμε γραβάτες και κοστούμια, να μπούμε σε υπουργικές μερσεντές, να ξεχάσουμε τις Σκουριές, το Γρηγορόπουλο. Το λένε φωναχτά. Θυμόμαστε το Γιούνκερ, που έλεγε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κανονικό κόμμα”, είπε επίσης ο κ.Λάμπρου και ζήτησε “το συνέδριο να στείλει μηνύματα που να το επιβεβαιώνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα γίνει ποτέ σαν κι αυτούς”.

Συνέχισε λέγοντας: “Ζητούν να γίνουμε ένα κανονικό κόμμα που θα κάνει παρέα με το ΣΕΒ” και ζήτησε “να απαντήσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εμμένει στην κατάργηση των χημικών, να δείξουμε ότι πέρα από την καταστολή υπάρχει κι άλλος δρόμος και ότι δεν είναι εχθρός μας ο εργαζόμενος, ο πρόσφυγας” αφήνοντας αιχμές και κατά Τόσκα.

Το μέλος της ΠΓ και στέλεχος των 53 ζήτησε “να μη συνηθίσουμε στην εικόνα μίας κοινωνίας ηττημένης” και συνέχισε: “Μας ζητούν να γίνουμε ένα κανονικό κόμμα, να αλλάξουμε νοοτροπία. Μας ζητούν να βάλουμε στο χρονοντούλαπο της νιότης μας τη δράση, τα κινήματα, την παρέμβαση στο δρόμο, να γίνουμε κανονικοί, δηλαδή σαν κι αυτούς. Μην τους αφήσουμε”.

Ζήτησε επίσης “Να μιλήσουμε με ειλικρίνεια και όχι με success story, με ρεαλισμό αλλά και όραμα, γιατί η αριστερά ξέρει να χάνει αλλά συνεχίζει να παλεύει” εκφράζοντας την άποψη ότι: “Ο συμβιβασμός δεν μπορεί να γίνει στρατηγική επιλογή”.

Ο κ.Λάμπρου αναφέρθηκε επίσης και σε όσους “με θρασύτητα ζητούν να εκδιωχθούν τα βαρίδια όπως λένε” και ζήτησε “να μη δεχθούμε ότι το παρατράβηξε με την Εκκλησία ο σύντροφος Φίλης ή το αυτονόητο με το σύντροφο Σκουρλέτη που εμμένει -και σωστά- στο δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ”. Κάλεσε άλλωστε το ΣΥΡΙΖΑ “να μη συμβιβαστούμε, σε αυτά που δε χρειάζεται να συμβιβαστούμε”.

Και συνέχισε κλείνοντας με αιχμές προς όσους ζητούν την κατάργηση των τάσεων αλλά και όσον αφορά στη διεύρυνση προς… ΠΑΣΟΚ : “Θέλουν να γίνουμε ένα κόμμα κόμμα μονολιθικό, χωρίς ρεύματα ιδεών. Μας ζητούν να γίνουμε ένα κανονικό κόμμα και εννοούν κάτι σαν το ΠΑΣΟΚ, ένα κόμμα παραγόντων”.

Η ομιλία του κ.Λάμπρου ήταν μία βασική παρέμβαση των 53+, οι οποίοι σε σχέση με τη χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα διερρεαν πως ανέμεναν περισσότερη αυτοκριτική για το πως φτάσαμε στη συμφωνία και όσον αφορά στο θέμα που έβαλε για το κόμμα και τις τάσεις, έλεγαν ότι τέτοιο ζήτημα δεν έχει τεθεί στον προσυνεδριακό διάλογο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα