Αιχμηρή επιστολή Καμίνη στον πρωθυπουργό για τα ναρκωτικά στην Αθήνα

Αιχμηρή επιστολή Καμίνη στον πρωθυπουργό για τα ναρκωτικά στην Αθήνα
O δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, προσέρχεται στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής Ευρωκίνηση

Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλάει για απροθυμία και ανυπαρξία σχεδίου στην αντιμετώπιση του προβλήματος με τη διακίνηση και δημόσια χρήση ναρκωτικών, τονίζοντας ότι "έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο"

Σοβαρές αιχμές κατά του αναπ, υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, αλλά και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για την κατάσταση που επικρατεί στην Αθήνα με τη δημόσια χρήση αλλά και διακίνηση ναρκωτικών, αφήνει με επιστολή του, προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Ο δήμαρχος κατηγορεί ευθέως την πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας για απροθυμία να ασκήσει τα καθήκοντά της και το υπουργείο Υγείας για ανυπαρξία σχεδίου, ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Τονίζει μάλιστα ότι ακριβώς ένα χρόνο μετά τη συνάντηση για το ίδιο θέμα «η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται».

«Η δημόσια διακίνηση και χρήση ναρκωτικών στην Αθήνα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Κεντρικές γειτονιές έχουν μετατραπεί σε χώρους εμπορίας ναρκωτικών», αναφέρει στην επιστολή του. «Μετά τα όσα συζητήσαμε στην προ ενός έτους μεταξύ μας συνάντηση, σας επισημαίνω ότι δυστυχώς η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται. Διαπιστώνω ότι το υπουργείο Υγείας στερείται κάθε σχεδίου για την αντιμετώπιση της κατάστασης, ενώ η πολιτική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας δείχνει εντελώς απρόθυμη να ασκήσει τα καθήκοντά της» σημειώνει ο κ. Καμίνης στην επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό και υπογραμμίζει ότι «η δημόσια διακίνηση και χρήση ναρκωτικών στην Αθήνα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο».

Ο κ. Καμίνης ζητά τη λήψη άμεσων μέτρων, όπως μεταξύ άλλων να επιτραπεί η διάθεση υποκατάστατων μόνο στα νοσοκομεία και όχι σε χώρους στο κέντρο της πόλης, να θεσμοθετηθούν χώροι ιατρικώς επιτηρούμενης χρήσης, αλλά και προστασία των πολιτών από το οργανωμένο εμπόριο ναρκωτικών απ’ την Ελληνική Αστυνομία.

Την επιστολή συνυπογράφουν και 18 πολίτες, οι οποίοι συμμετέχουν στην πρωτοβουλία του δημάρχου Αθηναίων. Ανάμεσά τους: η δικηγόρος Γιάννα Αλιβιζάτου, ο σκηνοθέτης Γιώργος Αρμένης, ο Στέλιος Μάινας, η καθηγήτρια Ψυχιατρικής Μένη Μαλλιώρη, ο Χρήστος Χωμενίδης κ.ά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα