Αίγινα: Δημοσιογραφική αλητεία καταγγέλλει η κυβέρνηση

Αίγινα: Δημοσιογραφική αλητεία καταγγέλλει η κυβέρνηση
Four people have died in a crash involving a pleasure boat and a speedboat off the Greek island of Aegina on Aug. 16, 2016 / 16 , 2016 SOOC

Επικοινωνιακός "πόλεμος", μετά την προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης του τραγικού δυστυχήματος στην Αίγινα. Οργισμένη απάντηση της κυβέρνησης σε Πορτοσάλτε, Παπαπαναγιώτου και την εφημερίδα "Τα Νέα". Επίθεση και σε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

Συνεχίζεται η πολιτική κόντρα για το δυστύχημα στην Αίγινα, καθώς κάποιοι προσπαθούν να σπεκουλάρουν πάνω στον ανθρώπινο πόνο. Ενδεικτικό είναι ότι κυκλοφόρησαν φήμες για εμπλοκή υπουργών, με ανώνυμες αναρτήσεις, οι οποίες από μερίδα του τύπου επιχειρήθηκε να εμφανιστούν ως… “σκοτεινά σημεία της υπόθεσης”.

Κυβερνητικοί κύκλοι κάνουν λόγο για δημοσιογραφική και προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης του δυστυχήματος.

Μάλιστα κατονομάζουν το ΠΑΣΟΚ, τον πρόεδρο του Ποταμιού και τους δημοσιογράφους Άρη Πορτοσάλτε και Μπάμπη Παπαναγιώτου, αλλά και την εφημερίδα “Τα Νέα”.

“Όταν η δημοσιογραφική αλητεία συναντά την πολιτική απόγνωση της διαπλοκής και των φερέφωνών της. Δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί κανείς ότι ένα τραγικό δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα τον άδικο χαμό 4 συνανθρώπων μας, θα μπορούσε να γίνει αντικείμενο άθλιας πολιτικής εκμετάλλευσης. Και όμως έγινε. Και όχι μόνο από περιθωριακά έντυπα και ιστοσελίδες αλλά από δήθεν έγκριτους δημοσιογράφους και ΜΜΕ. Ο αυτόεξευτελισμός είναι δικαίωμα και του κ. Άρη Πορτοσάλτε και του κ. Μπάμπη Παπαπαναγιώτου. Δεν πρόκειται να τους το στερήσουμε σε καμία περίπτωση. Όσο για την εφημερίδα «Τα Νέα» που σήμερα έσπευσε να προβάλλει με πρωτοσέλιδο ένα γεμάτο υπόνοιες ρεπορτάζ για φήμες που δήθεν ξεκινούν από τις παραλίες της Αίγινας, τι να πούμε; Και άλλοι χρεοκόπησαν αλλά δεν έκαναν και έτσι”, αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενοι σε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι και την επίθεση που εξαπέλυσαν στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα, σημειώνουν ότι όσο ξεπερνούν τα όρια  της χυδαιότητας τόσο περισσότερο ευδιάκριτο γίνεται στους πολίτες το επίπεδο της αντιπολίτευσης που ασκούν.

Νέα Δημοκρατία: Ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιεί δημοσιογράφους

Η Νέα Δημοκρατία, απάντησε στην κριτική της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για στοχοποίηση δημοσιογράφων.

“Η στοχοποίηση από τον ΣΥΡΙΖΑ δημοσιογράφων για την έκφραση προσωπικών τους απόψεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι δείγμα της αυταρχικής νοοτροπίας του και ειδικότερα για το πως αντιλαμβάνεται την ενημέρωση της κοινής γνώμης.

Για τη Νέα Δημοκρατία είναι θέμα αρχής να υπερασπίζεται – και θα συνεχίζει να υπερασπίζεται – με αποφασιστικότητα το δικαίωμα όλων των πολιτών και όλων των δημοσιογράφων να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους, είτε είναι αρεστή, είτε δυσάρεστη”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

“Δεν διαβάζουν ούτε τις ανακοινώσεις που απαντούν”

Σε υψηλούς τόνους απάντησε το Ποτάμι, κάνοντας λόγο για φημολογίες που δεν μπορούν να καλύψουν την αλήθεια.

“Ζαβλακωμένοι από την πολλή ηλιοθεραπεία οι κυβερνητικοί υπάλληλοι βάρδιας δε διαβάζουν πια ούτε τις ανακοινώσεις στις οποίες απαντούν (προφανώς από τις παραλίες). Το Ποτάμι ζήτησε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, του φερόμενου ως καπετάνιου αλλά και όσων δηλώνουν ότι επέβαιναν στο ταχύπλοο που προκάλεσε το θάνατο σε τέσσερις ανθρώπους. Είναι ο μόνος τρόπος να μάθουμε ποιος ήταν πραγματικά πού τις μοιραίες στιγμές. Και οι φημολογίες δεν μπορούν να καλύψουν την αλήθεια, όπως είπαμε και επαναλαμβάνουμε. Εκτός αν η κυβέρνηση, που έχει πάρει διαζύγιο από τις πολιτικές αλήθειες, κηρύσσει πόλεμο πλέον σε όποιον αναφέρει έστω τη λέξη αλήθεια”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ είχε ασκήσει κριτική για τους χειρισμούς του Θοδωρή Δρίτσα, σημειώνοντας ότι  “προκαλεί εύλογες απορίες η θεσμικά ανεπίτρεπτη δήλωση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα σχετικά με το τραγικό ναυτικό ατύχημα στην Αίγινα που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Έστω με αφορμή το τραγικό συμβάν ο αρμόδιος Υπουργός θα έπρεπε άμεσα και κατά προτεραιότητα να ασχολείται για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου θαλάσσιων συγκοινωνιών και τη διαδικασία χορήγησης και αναθεώρησης των αδειών οδήγησης σκαφών. Αντί αυτού και ενώ η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης, σπεύδει παραβιάζοντας ευθέως την αρχή της διάκρισης των εξουσιών και παρεμβαίνοντας άκομψα στη Δικαιοσύνη ως συνήγορος  του κατηγορουμένου. Γιατί άραγε”;

Από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης μέσω ανάρτησής του στο Facebook είχε ζητήσει άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών των επιβαινόντων στο σκάφος, σημειώνοντας ότι πρέπει “να μάθουμε τι έγινε και να αποδοθεί δικαιοσύνη” καθώς “οι φημολογίες δεν μπορούν να καλύπτουν την αλήθεια”.

“Δύο μέρες μετά το «έγκλημα στην Αίγινα» τα ερωτήματα, αντί να λιγοστεύουν πληθαίνουν. Συνοδεύονται μάλιστα από οργιώδεις φημολογίες για το ποιος ήταν ο καπετάνιος και ποιοι οι συνεπιβάτες του. Μια είναι η λύση για να μάθουμε την αλήθεια: Η εισαγγελία πρέπει να διατάξει τώρα την άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών όσων προσώπων δηλώνουν ότι ήταν πάνω στο σκάφος και βεβαίως του 77χρονου που δηλώνει ότι ήταν ο χειριστής. Για να σταματήσουν οι ψίθυροι, για να μάθουμε τι έγινε και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Οι οικογένειες των θυμάτων πρωτίστως, αλλά και όλη η κοινωνία, δικαιούνται να μάθουν τι πραγματικά συνέβη και ποιοι ευθύνονται γι’ αυτήν την τραγωδία. Οι φημολογίες δεν μπορούν να καλύπτουν την αλήθεια”, είχε γράψει ο επικεφαλής του ποταμιού.

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα