Αλέξης Τσίπρας: Καταθέσαμε ρεαλιστική πρόταση. Η απόφαση ανήκει στην ηγεσία της Ευρώπης

Αλέξης Τσίπρας: Καταθέσαμε ρεαλιστική πρόταση. Η απόφαση ανήκει στην ηγεσία της Ευρώπης
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων την Τρίτη 2 Ιουνιου 2015. Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στο χώρο απΚΌ όπου γίνεται η μετάδοση των θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός. Τόνισε ότι οι Έλληνες πρέπει να είναι περήφανοι για την προσπάθεια της κυβέρνησης και σημείωσε ότι "η χώρα μας στέκεται και διεκδικεί το δίκιο της". Δήλωσε ότι έχει σταλεί πρόταση της στους δανειστές και περιμένουμε την απάντησή τους (Vid)

Σαφές μήνυμα στους εταίρους μας έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Παιδείας το μεσημέρι της Τρίτης.

Ο κ. Τσίπρας, ουσιαστικά είπε ότι η Ελλάδα έχει στείλει την πρότασή της και περιμένει πλέον την απόφαση της ηγεσίας της Ευρώπης για να δοθεί μια βιώσιμη και οριστική λύση.

“Όλη η Ελλάδα γνωρίζει τη διαφορά ανάμεσα σε μια κυβέρνηση που διαπραγματεύεται και στις προηγούμενες κυβερνήσεις. Η διαπραγμάτευση είναι σκληρή και είμαστε αποφασιστικοί. Διαπραγματευόμαστε με σχέδιο και στρατηγική. Οι Έλληνες πρέπει να είναι περήφανοι για την προσπάθεια της κυβέρνησης, ανεξάρτητα από ποιο κόμμα υποστηρίζουν”, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

“Η Ελλάδα στέκεται και διεκδικεί το δίκιο της. Η Ελλάδα έχει καταθέσει ρεαλιστικές προτάσεις. Έχουμε κάνει παραχωρήσεις, γιατί έτσι γίνεται στη διαπραγμάτευση, όμως έχουμε καταθέσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο, που θα αποτελέσει και το τέλος των σεναρίων διαίρεσης της Ευρώπης. Μετά την κατάθεση ολοκληρωμένου σχεδίου για συμφωνία, που κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στους θεσμούς, είναι πλέον σαφές ότι αν επιθυμούν έξοδο από την κρίση, η απόφαση ανήκει στην πολιτική ηγεσία της Ευρώπης. Σε αυτούς που λογοδοτούν στους λαούς για τις αποφάσεις τους”.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το θέμα της Ελλάδας είναι ένα ευρωπαϊκό και παγκόσμιο ζήτημα και πρόσθεσε ότι η Ελληνική κυβέρνηση κινείται με σχέδιο και αποφασιστικότητα και έχοντας κατά νου ότι εκπροσωπούμε τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που δεν θέλει η χώρα να ξαναγυρίσει στο χθες των σκληρών μνημονίων, της υποτέλειας.

“Στόχος μας είναι να ξαναδώσουμε προοπτική και αξιοπρέπεια στον ελληνικό λαό και να βάλουμε το λιθαράκι μας για να οικοδομηθεί μια Ευρώπη της αλληλοκατανόησης. Είμαι αισιόδοξος. Πιστεύω ότι η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης θα προσχωρήσει στο ρεαλισμό για να φτάσουμε στη λύση και να μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον της Ευρώπης με μεγαλύτερη αισιοδοξία”.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι η επόμενη μέρα θα έχει δυσκολίες, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της συμφωνίας, αλλά αυτό που ζητά από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να δημιουργήσει τις συνθήκες, ώστε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα