Αλιβιζάτος: Γιατί επέλεξα αυτές της ημερομηνίες

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Σταύρου Θεοδωράκη στο γραφείο του Νίκου Αλιβιζάτου, σήμερα Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017, ώστε να καταθέσει τις υπογραφές για την υποψηφιότητά του. (ΓΡ. ΤΥΠΟΥ "ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ"/ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΟΛΟΠΟΥΛΟΣ//EUROKINISSI)
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Σταύρου Θεοδωράκη στο γραφείο του Νίκου Αλιβιζάτου, σήμερα Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017, ώστε να καταθέσει τις υπογραφές για την υποψηφιότητά του. (ΓΡ. ΤΥΠΟΥ "ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ"/ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΟΛΟΠΟΥΛΟΣ//EUROKINISSI) EUROKINISSI

Την απόφαση του να μεταθέσει τις εκλογές από τις 5, στις 12 Νοεμβρίου εξηγεί με επιστολή του προς τα μέλη της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας ο Νίκος Αλιβιζάτος

Ο επικεφαλής της επιτροπής αναφέρει ότι οι εταιρίες δεν μπορούσαν να εγγυηθούν την ασφάλεια του συστήματος, αν οι εκλογές γινόταν προ της 10ης Νοεμβρίου.

Επίσης, τους διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρχαν εναλλακτικές ημερομηνίες για την διεξαγωγή των εκλογών εντός του 2017, αφού όπως υποστηρίζει “Με πάνω από 100 εθελοντές δικηγόρους ως προέδρους των εφορευτικών επιτροπών, οι 26.11 και 3.12 αποκλείονταν λόγω εκλογών των Δικηγορικών Συλλόγων. Στις 16 και 17.12 έχει αναγγελθεί το συνέδριο της ΝΔ. Άρα, η μόνη μέρα που μας έμενε ήταν η 10.12 (με πρόβλημα, ωστόσο, για τον 2ο γύρο). Πήρα έτσι την απόφαση να προχωρήσω”, παρά τις ενστάσεις του Σταύρου Θεοδωράκη και του Νίκου Ανδρουλάκη, λόγω της διεξαγωγής στην Αθήνα του κλασικού Μαραθωνίου.

Διευκρίνισε πάντως ότι θα μεριμνήσει ώστε να ληφθούν όλα τα μέτρα για να διευκολυνθούν οι αθλητές που θα επιθυμούσαν να ψηφίσουν, καθώς και όλοι όσοι θα δυσκολευθούν εκείνη την Κυριακή στις μετακινήσεις τους (παράταση ωραρίου, πρόσθετα εκλογικά τμήματα από τα αρχικώς προγραμματισθέντα κ.λπ.).

Τέλος, ο Ν.Αλιβιζάτος έστειλε μήνυμα ενότητας προς όλες τις πλευρές, τονίζοντας ότι “Σκοπός μου ήταν να τελειώνουμε μια ώρα αρχύτερα με τις διαδικαστικές εκκρεμότητες. Με λυμένα πλέον τα βασικά διαδικαστικά, έχει ανοίξει ο δρόμος της πολιτικής.. Για την επιτυχία αυτής της καινούριας φάσης καλούμαστε όλοι να βοηθήσουμε, συμβάλλοντας στην προβολή των απόψεων των υποψηφίων επιτέλους επί της ουσίας, αλλά προπάντων –και ας μου επιτραπεί να το υπογραμμίσω- όλων εκείνων των ψυχικών στοιχείων που μας ενώνουν. Οι υποψήφιοι, όπως έγραψε προ καιρού και ο Γιάννης Βούλγαρης, είναι πάνω απ’ όλα, είναι συνιδρυτές του νέου πολιτικού φορέα της ιστορικής δημοκρατικής παράταξης και μετά αντίπαλοι. Ας μην το ξεχνάμε”.

ADVERTISING

SHARE: