Αλλαγή πλεύσης για τον Π. Λαζαράτο στο θέμα της αδειοδότησης

Συνέντευξη Τύπου από τον νομικό εκπρόσωπο του τηλεοπτιοκού σταθμού Alpha Πάνο Λαζαράτο με αντικείμενο τη διαδικασία διεξαγωγής της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Συνέντευξη Τύπου από τον νομικό εκπρόσωπο του τηλεοπτιοκού σταθμού Alpha Πάνο Λαζαράτο με αντικείμενο τη διαδικασία διεξαγωγής της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Σε παρέμβασή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84, ο καθηγητής Διοικητικού Δικαίου, Πάνος Λαζαράτος, μίλησε για τις τηλεοπτικές άδειες

Με προσήνεια και συγκαταβατικότητα προέβλεψε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες πιο γρήγορα, εύκολα και απρόσκοπτα και ότι τα πράγματα δεν θα είναι τόσο «αιματηρά», αφού είναι επτά οι σταθμοί που θα πάρουν άδεια και είναι ήδη αρκετοί και υπάρχει μια γενικότερη συναίνεση, γεγονός που τόνισε πολλάκις.

Ταυτόχρονα, προέβλεψε ότι οι ήδη κατατεθειμένες προσφυγές της ΕΙΤΗΣΕΕ και του τηλεοπτικού σταθμού STAR, κατά των αποφάσεων που όριζαν τον αριθμό των αδειών και την τιμή εκκίνησης δεν θα έχουν καλή τύχη.

Ανέφερε, βεβαίως, ότι ο αριθμός επτά είναι «αυθαίρετος» και «αναιτιολόγητος» τεχνολογικά, αλλά και επειδή δεν υπάρχουν θεματικά κανάλια. Έσπευσε ωστόσο να επισημάνει ότι «τα τεχνολογικά θέματα είναι δύσκολο να ελεγχθούν από δικαστές». Ιδιαίτερη έκπληξη προκάλεσε η δήλωσή του πως κατά τον προηγούμενο διαγωνισμό υπήρχε έστω μία «υποτυπώδης μελέτη της Φλωρεντίας» για τον αριθμό των καναλιών και την τιμή εκκίνησης, γεγονός που δεν υπάρχει τώρα, σπεύδοντας ωστόσο να προσθέσει ότι, κατά την άποψη του, οποιαδήποτε μελέτη και αν εκπονείτο θα ήταν λάθος.

Χαρακτήρισε τέλος ως πρόβλημα του διαγωνισμού που πρόκειται να διεξαχθεί το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα αποσαφηνισθεί ο τρόπος με τον οποίο θα διεξαχθεί αυτός, καθώς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το προηγούμενο σύστημα (της δημοπρασίας) δεν ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένο και εκτιμά ότι δεν θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία.

Πηγή: typologies.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τηλεοπτικές άδειες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τηλεοπτικές άδειες: Ο Λαζαράτος τώρα κατηγορεί Λιαρέλη και Αντ1

ADVERTISING

SHARE: