Αναδίπλωση Πανούση στη Βουλή για ΣΥΡΙΖΑ- τρομοκρατία

Αναδίπλωση Πανούση στη Βουλή για ΣΥΡΙΖΑ- τρομοκρατία
Ο πρώην υπ. Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης στο γραφείο της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Θέλω να δω τον Τσίπρα γιατί δεν εμπιστεύομαι κανέναν άλλο είπε και επέμεινε ότι κινδυνεύει η ζωή του. Δήλωσε «μοναχικός καβαλάρης» ξεκαθαρίζοντας ότι δεν εκπροσωπεί συμφέροντα

Σε πλήρη αναδίπλωση σε σχέση με τις καταγγελίες του περί σχέσης στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ο πρώην υπουργός Προστασία του Πολίτη Γιάννης Πανούσης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής  αλλά ταυτόχρονα επέμεινε στις καταγγελίες για κίνδυνο της ζωής τους άφησε βαρύτατες υπόνοιες για το ρόλο των υπουργών  Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλου και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα.

«Δεν υπονοώ ότι υπάρχει καμία σχέση της τρομοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ. Πανούσης ενώπιον των μελών της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και μάλιστα λίγο νωρίτερα είχε προετοιμάσει το κλίμα για την αλλαγή θέσης του με σχετική δήλωση. «Δεν έχω καμιά πολιτική κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τα μέλη του, ούτε ποτέ είπα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σχετίζεται με την τρομοκρατία» ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του. Ο κ. Πανούσης επανέλαβε, όμως, ότι κινδυνεύει η ζωή του επισημαίνοντας ότι οι απειλές των αδερφών Τσάκαλου επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό του. Ανέφερε, μάλιστα, ότι οι απειλές αυτές εκθέτουν τους υπουργούς της κυβέρνησης που υποστήριξαν ότι ο πρώην υπουργός δεν κινδυνεύει.

Ο κ. Πανούσης ζήτησε και από το βήμα της επιτροπής να δει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την υπόθεση αφήνοντας υπονοούμενα για το ρόλο των υπουργών. «Θέλω να δω τον Τσίπρα γιατί δεν εμπιστεύομαι κανέναν άλλο» είπε. Εξέφρασε, μάλιστα, την ικανοποίησή του για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού περί «δήθεν αντιεξουσιαστές» που απειλούν ζωές. «Χαίρομαι για αύτη την δήλωση αν με αφορά» είπε αλλά χαρακτήρισε απαράδεκτη και πρωτοφανή την μηνυτήρια αναφορά των υπουργών για αποκάλυψη ζητημάτων εθνικής ασφαλείας που στρέφεται εναντίον του. Διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι ο ίδιος δεν αποκάλυψε ποτέ κανέναν έγγραφο. «Δεν κάνω πολιτική. Υπερασπίζομαι την ασφάλεια της οικογένειάς μου και αναζητώ αυτούς που με στοχοποιούν (2009-2015). Πιστεύω ότι είναι οι ίδιοι άνθρωποι» τόνισε.

Ταυτόχρονα, ο πρώην αντέκρουσε τις καταγγελίες ότι με την απόφασή του να αποκαλύψει τώρα την υπόθεση επιχειρεί να εξυπηρετήσει συμφέροντα. «Είμαι μοναχικός καβαλάρης» δήλωσε και σημείωσε ότι δεν έχουν καμία υπόσταση οι καταγγελίες ότι «τον έβαλαν τα διεθνή συμφέροντα», ότι γράφει βιβλίο και ότι θέλει να γίνει υπουργός της ΝΔ. «Δεν θέλω να γίνω Ρομπέν των Δασών» συμπλήρωσε αλλά πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω. «Δεν έχω καμία σχέση με κόμματα, υπηρεσίες ή οποιονδήποτε άλλον. Οπότε τα περί σχεδίου που υπηρετώ ή τα χυδαία περί προώθησης βιβλίου που θα εκδώσω πέφτουν στο κενό συμπλήρωσε.

Ο κ. Πανούσης ανακοίνωσε επίσης ότι αύριο θα ζητήσει από τον εισαγγελέα να του δώσει και τις κασέτες που περιλαμβάνουν ομιλίες και απειλές εναντίον του και προειδοποίησε ότι αν έχουν καταστραφεί οι εν λόγω μαρτυρίες θα πρόκειται για υπόθεση τύπου Watergate.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα